Szakmai kirándulás

2014. november 28-án iskolánk 9.A osztályos tanulói (Szágos Dávid, Sári István Benedek, Tóth László) és felkészítő tanáruk (Besenyei Magdolna), az Infósok Viadala verseny országos döntőjén vett részt Sopronban, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézet szervezett meg. Ennek részét képezte egy egész napos szakmai jutalom-kirándulás, a döntő 12 legjobb csapata számára, amelyre 2015. április 16-án került sor.

Rövid beszámolójuk:

Sopronba érkezésünk során már várt ránk a szervezők különjáratú busza, és úti célul vettük Sárvárt, ahol a Flextronics International Kft. ipari parkjába látogattunk el. Sárváron Lenovo alkatrészeket szerelnek össze, tesztelnek és csomagolnak a dolgozók, a megrendelők különböző igényeinek megfelelően. Láttunk servereket, munkaállomásokat és asztali számítógépeket is, amint épp összeállításra kerülnek, majd pedig több órás tesztelésre. Az alkalmazottak munkájára a fegyelem, rend, a pontosság és az ügyfél centrikusság a jellemző. A cégnek európai és Európán kívüli megrendelői is vannak. Mottójuk: „Minden az embereken múlik. ”
Ezután a sárvári kastélyparkba vezetett utunk, ahol rövidebb időt tölthettünk el, majd Lövőre utaztunk, ahol a Roto Elzett Certa Vasalatkereskedelmi Kft. gyárát tekinthettük meg, illetve informatikai hátterébe nyertünk betekintést. Végezetül a délutáni órákban visszautaztunk Sopronba, onnan pedig Budapestre.

Szakmai kirándulásunkon sok tapasztalatot szerezhettünk.

A Csapat 🙂