Központi írásbeli felvételi tájékoztató | BMSZC Verebély László Technikum

Központi írásbeli felvételi tájékoztató

Központi írásbeli felvételi tájékoztató 2022.01.22. szombat

Tisztelt Vizsgázók!

2022.01.22-én, szombaton kerül sor a központi írásbeli felvételi vizsgára. A vizsga megszervezésre kerül a vírushelyzet okozta biztonsági intézkedések betartása mellett.

Fontosabb tudnivalók:

 1. A vizsgára 9:30-ig meg kell érkezni, s a kijelölt vizsgateremben kell a felügyelő tanár által jelzett padnál helyet foglalni.
 2. Hozni kell egy fényképes igazolványt (személyi, útlevél, diákigazolvány), ami alapján be tudjuk a felvételizőt azonosítani. Ennek hiányában a vizsga sajnos érvénytelen!
 3. A folyosókon, mosdókban maszk használata kötelező, a vizsgateremben csak ajánlott. Erről a vizsgázónak kell gondoskodni.
 4. Biztosítunk a termekben és a folyosókon kézfertőtlenítőt, de ha kesztyűt szeretne használni, azt is a vizsgázónak kell hoznia.
 5. Magyarból segédeszköz nem használható, matematikából pedig csak körző, vonalzó, szögmérő. Kivétel ez alól, akik szakértői vélemény alapján laptop, vagy számológép használatára jogosultak. Nekik mi biztosítjuk a megfelelő eszközöket.
 6. Minden vizsgázó hozzon magával legalább 3 db kék tintával író tollat! CERUZA HASZNÁLATA ugyan megengedett a rajzok készítéséhez, DE NEM AJÁNLOTT!
 7. Ha valaki rendkívüli helyzet miatt nem tud a vizsgán megjelenni, pótnapon KÉRELEM benyújtása után 01.27-én, csütörtökön pótolhatja az elmaradást.
 8. A feladatlapok javítási útmutatója 01.22-én 13 órától lesznek elérhetők a www.oktatas.hu honlapján.
 9. A kijavított dolgozatokat iskolánkban 2021.01.28-án, 8:00 – 16:00 között lehet megtekinteni. S ekkor már az értékelő lapok is átvehetők.
 10. Ha a vizsgázó a javítással kapcsolatosan észrevételt szeretne benyújtani, azt 01.31-én 16 óráig teheti meg. Erre az iskola határozatot hoz, melyet 02.03-ig megküld a vizsgázónak. Iskolánkban ez nem jellemző, mivel a megtekintéskor van lehetőség megbeszélni a javító tanárokkal, s ha szükséges, akkor még a pontszám módosítását el tudjuk végezni.
 11. Szülő az iskoláig elkísérheti a gyermekét, de az iskola épületében nem tartózkodhat a vizsga során.

Budapest, 2022. 01. 12.

Daróczi József  igazgató