Vadvilág rendezvény

A tegnapi napon az 5.órától a 10.A osztály részt vett a Fővárosi Állat-és Növénykert által szervezett VADVILÁG NAP rendezvényen!

Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) ezen a napon fogadták el. Ez a világ egyik legnagyobb természetvédelmi megállapodása, amely kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ellenőrizze a veszélyeztetett állat- és növényfajokkal folytatott kereskedelmet, illetve megtiltsa azokét, amelyek már a kipusztulás szélére kerültek.

A programunkban szerepelt: állomáspontos csapatjáték 6 színhellyel (kreatív, kvíz,ügyességi, memória feladatokkal), szakmai előadás a Goodall Intézet munkatársaival, filmvetítés Jane Goodall csimpánzmentő munkásságáról, a 2020-as év emlőse, a vidra bemutatkozott, orrszarvú etetés, és még sok színes esemény. Ezen a külsős helyszínen is önfeledten szórakozva tanultak és komoly ismeretekkel gazdagodtak a diákjaink.

20200303_142558 thumbnail_image1 thumbnail_image2 thumbnail_image3 thumbnail_image4 thumbnail_image5 vadvilag_nap_200224