Iskolánk bemutatása

verebelylaszlo

Iskolánk, a Verebély László Technikum Budapesten, Angyalföldön található.

Az épület 1910-ben készült el, 1950-től erősáramú technikumként működött és ez a profil egyeduralkodó volt egészen 2001-ig, amikor informatikával bővült. 2015-ben ismét gyarapodunk, rendészeti ágazati képzést is indítunk.

A villamos ágazat országszerte híres volt. Mindenhol úgy ismertek bennünket, hogy az Ütegesek (mert az épület az Üteg utcában található). Büszkén vállalta mindenki ezt a címet, mert bárhol megfordultak, a szakmában mindenhol előnyt élveztek. Nálunk indult el a Paksi Erőmű szakembereinek képzése, a vezérkar több tagja hozzánk kötődik.

Iskolánk Verebély László villamosmérnök nevét 1991-ben vette fel. Névadónk a 20. század első felének kiemelkedő tudósa, professzora volt, akit elméleti és gyakorlati munkássága egyaránt európai hírű szaktekintéllyé emelt.

Képzési rendszerünk igen sokrétű. Vannak az érettségi utáni szakképzésben részt vevők, erősáramú elektrotechnikus és szoftverfejlesztő OKJ szakmákban. Ezt alapozza meg az érettségire való felkészülés 4 éves szakasza. Valamint képezünk szakiskolásokat villanyszerelő és számítógép-szerelő szakmákban. Jelen tanévben 22 osztályunk van és közel 600 diák jár hozzánk. Átlagos technikum vagyunk, az országos kompetencia mérés eredményei azt mutatják, hogy minden középfokú iskolát beszámítva közép mezőnyben helyezkedünk el. Ha csak a szakközépiskolákat vesszük alapul, akkor ettől jobb a kép, ha pedig csak a szakiskolásokat nézzük, akkor ők az élmezőnyben vannak.

Felkaroljuk a tehetséges gyerekeket és készítjük őket emelt szintű érettségire, felvételire, és versenyekre. Ennek fényes bizonyítéka, hogy Akkreditált Tehetségpont vagyunk, és pályáztunk a Kiváló Akkreditált Tehetségpont címre.

A szakmai képzés mellett nagyon színes kulturális és sport programokat kínálunk diákjainknak tehetségnapok, sport napok, Verebély-napok keretében. Van elektronikus diákújságunk (Verebély fekete doboz), iskolarádiónk. Igyekszünk elismert vendégeket, előadókat ide csábítani hogy példaként állhassanak tanulóink előtt (legutóbb Farkas Bertalan űrhajós járt iskolánkban, és helyet biztosítunk Dr. Ambrus Péter: Nincs akadály című, paralimpikonokról készült könyvének sajtóbemutatójához).

Nagyon aktív sporttevékenységről számolhatunk be. Az elmúlt 10 évben diákunk volt
• Adamecz József (Vasas) – több nemzetközi versenyen is szép eredményeket ért el birkózásban (pl: 2012-ben világbajnok strandbirkózó ),
• Harangozó Kitti (FTC) – nyílt vízi hosszútávúszó sok-sok nemzetközi sikerrel (pl: 2013-ban Zágrábban 2. helyezett)
• Schmidt Richárd (UTE) – kétszeres ifjúsági világbajnok kenus (pl: 2013-ban Koppenhágában az U23-as mezőnyben lett győztes)
• Jelenleg is diákunk (9. évfolyamos) Lakatos Mirella, aki a Vak Diákok Sportegyesület tagja. 2014-ben csörgőlabda sportágban az Év sportolója címet kapta.

Ténylegesen nem mi készítettük fel őket, de biztosítottuk a teret számukra, hogy nyugodtan készülhessenek a versenyekre és mindenben támogattuk.

A diákolimpikonok sikerében viszont nagyon-nagy részünk van.

 • Kötélugrásban éveken át vezette az élmezőnyt Kurtz Tímea.
 • Tornában idén Szita Norbert országos bajnok lett, csapatban a 8. helyen végeztünk.
 • Sakkban a budapesti döntőben 8. hely
 • Kézilabdában a budapesti döntőben 5. hely
 • Asztalitenisz budapesti döntőben 3., 4. helyek
 • Kosárlabdában a budapesti döntőn a legjobb 16-ba került a csapat.
 • Atlétika budapesti döntő
  – gerelyhajítás: Somodi Gergő I. helyezés
  Ő most hétvégén nemzetközi 5. helyezést is elért Tiszaújvárosban az Atlétikai Világnapon
  – súlylökés: Gombár Erik II. helyezés

Ezeken felül részt vettünk még kerületi versenyeken, a Coca-Cola Cup labdarúgó tornán, mezei futóversenyen. Elmentünk Győrbe Deák-Bárdos Mihály vezérszurkoló kíséretében a Nagy Vagy televíziós vetélkedőre, ahol 5. helyen végeztünk.