Központi írásbeli felvételi tájékoztató

Tisztelt Vizsgázók!

01.23-án, szombaton kerül sor a központi írásbeli felvételi vizsgára. A vizsga megszervezésre kerül a vírushelyzet okozta biztonsági intézkedések betartása mellett.

Fontosabb tudnivalók:

1. A vizsgára 9:30-ig meg kell érkezni, s a kijelölt vizsgateremben kell a felügyelő tanár által jelzett padnál helyet foglalni.

2. Hozni kell egy fényképes igazolványt (személyi, útlevél, diákigazolvány), ami alapján be tudjuk a felvételizőt azonosítani. Ennek hiányában a vizsga sajnos érvénytelen!

3. A folyosókon, mosdókban maszk használata kötelező, a vizsgateremben csak ajánlott. Erről a vizsgázónak kell gondoskodni.

4. Biztosítunk a termekben és a folyosókon kézfertőtlenítőt, de ha kesztyűt szeretne használni, azt is a vizsgázónak kell hoznia.

5. Magyarból segédeszköz nem használható, matematikából pedig csak körző, vonalzó, szögmérő. Kivétel ez alól, akik szakértői vélemény alapján laptop, vagy számológép használatára jogosultak. Nekik mi biztosítjuk a megfelelő eszközöket.

6. Minden vizsgázó hozzon magával legalább 3 db kék tintával író tollat! CERUZA HASZNÁLATA ugyan megengedett a rajzok készítéséhez, DE NEM AJÁNLOTT!

7. Ha valaki rendkívüli helyzet miatt nem tud a vizsgán megjelenni, pótnapon KÉRELEM benyújtása után 01.28-án, csütörtökön, vagy COVID fertőzés miatt 02.05-én, pénteken pótolhatja az elmaradást. 8. A feladatlapok javítási útmutatója 01.23-án 13 órától lesznek elérhetők a www.oktatas.hu honlapján.

9. A kijavított dolgozatokat iskolánkban 2021.01.29-én, 8:00 – 16:00 között lehet megtekinteni. S ekkor már az értékelő lapok is átvehetők.

10. Ha a vizsgázó a javítással kapcsolatosan észrevételt szeretne benyújtani, azt 02.01-én 16 óráig teheti meg. Erre az iskola határozatot hoz, melyet 02.04-ig megküld a vizsgázónak. Iskolánkban ez nem jellemző, mivel a megtekintéskor van lehetőség megbeszélni a javító tanárokkal, s ha szükséges, akkor még a pontszám módosítását el tudjuk végezni.

11. Szülő elkísérheti a gyermekét, de kérünk mindenkit, hogy ne tartózkodjanak végig az iskolánkban, mert nehéz a biztonságos környezetet ennyi embernél megoldanunk.