VI. IT Essentials országos szakmai verseny

Versenyfelhívás

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum az IT Services Hungary Kft. szponzorálásával rendezi meg az IT Essentials tananyagra épülő VI. országos szakmai versenyt. Az IT Essentials tananyag kifejlesztésének célja főként a napi informatikai rutin elsajátítása, a hardver környezet megismerése, az operációs rendszerek telepítésének, konfigurálásának megismerése és alapszintű hálózati, hálózatfelügyeleti ismeretek elsajátítása volt. A tananyag az új OKJ informatikai szakképesítéseinek szakmai és vizsgakövetelményeiben, továbbá kerettantervében markánsan jelen van az Információtechnológiai alapok tantárgy keretein belül.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy folyamatosan nő a jelentkezők száma, a 2017. tanévben közel ötszázan neveztek.

 A verseny célja:

A verseny szervezésével célunk, hogy a Cisco IT Essentials tananyag oktatását végző szakképző intézmények diákjai összemérhessék tudásukat, továbbá találkozzanak, és szakmai tapasztalatcserét folytathassanak az oktatók. A versennyel szeretnénk felhívni a figyelmet az IT Essentials tananyag fontosságára az informatikai szakképzésben, létjogosultságára a gyors ütemben fejlődő informatikai világban.

A verseny résztvevői

A versenyre azok a diákok jelentkezhetnek, akik magyarországi illetve határon túli magyar nyelvű, nappali rendszerű, informatikai szakképzést folytató szakképző intézmények 9-12. évfolyamos ágazati képzésében illetve 13-14. évfolyamos szakképzésében folytatják tanulmányaikat, és iskolájuk regisztrált CA és/vagy ITE Akadémia.

A versenyek tartalmi követelményei az informatika ágazat szakmai és vizsgakövetelményeire, és a kerettanterv IT-alapismeretek moduljában megfogalmazott követelményekre épülnek, feladatai hasonlóak az előző években megismertekhez.

Regisztráció/jelentkezés a versenyre már nem lehetséges, a résztvevőket e-mailben értesítjük a továbbiakról.

Határidőn túli nevezésre nincs lehetőség.

A versenyekre nevezett tanulóknak a meghirdetett időpontban kell a versenyek helyszínén megjelenni.

A versenyzők személyazonosságát a személyi igazolvánnyal kell igazolni. Az a versenyző, aki nem tudja bemutatni a megnevezett okmányt, a versenyben nem vehet részt.

A versenyre nevezőket nevezési díj nem terheli, de a kiíró a döntő fordulóban nem fedezi a versenyzők és kísérőik esetleges utazási költségeit. A nevezéssel kapcsolatos kérdéseiket a csonto.bela (kukac) bmszc.hu email címre küldött levelek alapján válaszoljuk meg.

A verseny fordulói

A verseny két fordulóban kerül megrendezésre (az iskolák saját hatáskörben válogató versenyeket szervezhetnek (javasolt) és ez alapján neveznek versenyzőket).

Az online elődöntőben és a döntőben a versenyzők központi feladatot kapnak.

  1. online forduló

A verseny első fordulóját az intézményekben bonyolítják le Interneten keresztül.

Időpontja: 2019.11.14. (Cs) 14:00 – 15:00

  1. forduló (országos döntő)

Az országos döntőn az első, online fordulóban legjobban szereplő 12 tanuló vesz részt, ahova meghívjuk felkészítő tanáraikat is. A döntő a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (1139 Budapest, Üteg u. 15.) kerül megrendezésre.

Időpontja: 2019.12.06. (péntek)

Díjazás

A részvételről és a helyezésről minden döntőbe jutott versenyző oklevelet kap. A verseny I-III. helyezettjét értékes tárgyjutalomban részesítjük.

Elérhetőség:

Email: csonto.bela (kukac) bmszc.hu
Tel. 06-30-425-1020
Budapest, 2019. október 14.
Csontó Béla sk.
szakmai főigazgató-helyettes
Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum