Ezen a napon: 2020-01-13

A színház iskolája 3. – Konferencia a hangzó költészetről

2020.01.11-én szombaton a 11.a;12.a;12.e irodalmi szakkörösei Széllné Király Mária, Szabó Helga, Szabó László kísérő tanárokkal részt vettek az ÖRKÉNY Színház és a Magyartanárok Egyesülete által szervezett irodalmi programon.

A rendezvény 11.00-13.00-ig az Anyám tyúkja 2. előadással kezdődött, majd pódiumbeszélgetés következett 15.00-16.00-ig a darab színészeivel (MÁCSAI Pál, POGÁNY Judit, CSUJA Imre, ZNAMENÁK István, ZSIGMOND Emőke).
Ezt követően került sor a tanári konferenciára 16.00-17.30, ahol GAJDÓ Tamás színháztörténeti bemutatója (A költő és tolmácsa); VÁRADY Szabolcs költő gondolatai (Hogy él a vers a színpadon?), majd MÉSZÁROS Márton egyetemi docens előadása (A rap és a slam archaikus gyökerei) zárta a színvonalas és rendkívül tartalmas,élvezetes délutánt.

A darabról az Irodalmi Jelen szakfolyóirat Vastaps a verseknek címmel LAIK Eszter tollából közölt recenziót, valamint a konferencia előadásai a ME honlapjáról letölthetők az érdeklődő kollégák számára!

image

Csapatépítés

A 9.EA osztály meghívást kapott az Újbuda Centerben található LaserPark-tól, ahol egy remek hangulatú, csapatépítő délutánt tölthettek el a fiúk.

laser