Category Archives: Kirándulás

Ausztriai kirándulás (3 nap)

hallstatt

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az idei tanév tavaszán 3 napos kirándulást szervezünk Ausztriába!
Salzburg – Berctesgaden–Hellbrunni kastély-Hallstatt-Bad Ischl

Időpont: 2018. április 20-21-22.

Időtartam: 3 nap/2 éj
Elhelyezés: ***panzió
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal

Részvételi díj: 37.000 – Forint / fő

Jelentkezési és foglalási díj határideje: 2018. január 20. (Szülői nyilatkozat + 10.000,- Forint)

Befizetési határidő: 2018. március 15. (Részletfizetés lehetséges!)

További információk, részletes program

Advent Bécsben 2017.

becs

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az idei tanévben is megszervezzük hagyományos egy napos kirándulásunkat Bécsbe!

Utazás időpontja: 2017. december 11. 

Részvételi díj: 5.000,- Forint / fő, mely tartalmazza az utazást autóbusszal, behajtási engedélyt Bécsbe és a magyar nyelvű idegenvezetést!
Az idén a Seegrotte földalatti tavas barlangot fogjuk megtekinteni, melynek csoportos ára diákoknak: 7,- Euro, Felnőtteknek: 10, – Euro! 

Befizetési határidő: 2017. november 25. 

Jelentkezni lehet: Staber Hedvig tanárnőnél a 113-as tanteremben vagy a 111-es kabinetben, illetve Mészáros Mónika tanárnőnél a 111-es kabinetben! 

Baleset- Betegség- és Poggyászbiztosítás köthető: 550,-Forint / fő! 

Látogatás az MTA könyvtárában

mta2017

Iskolánk diákjai január 25-én, kapcsolódva a magyar kultúra napjához is, a tudomány fellegvárába, a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárába és székházába látogattak.

A könyvtár épületében megtekintették a Vörösmarty Mihály tiszteletére szentelt kiállítást, melyen sok személyes tárgy, könyv, levél, versek és más művek kézirata mellett a terem középpontjában a második nemzeti himnuszunk, a 180 éves Szózat eredeti kéziratát is láthattuk.

Egy igazán édes sztori – Gyárlátogatás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2016.11.17-én, csütörtökön látogatta meg a 11.F osztály ifj. Szabó László of. és Nagy Melinda tanárnő kíséretében a Bonbonetti Choco Kft. Vágóhíd úti telephelyét.

A gyárat vezetett túra keretében tekintettük meg, melynek során a kakaóbab útját végig követtük Brazíliából Németországba, majd onnan a kakaómassza útját a budapesti gyárba.

Advent Bécsben

becs

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az idei tanévben újra kirándulást teszünk december 5-én, hétfőn Ausztria fővárosába, Bécsbe.
Részvételi díj: 5.000,-Ft / fő, mely tartalmazza az utazási költséget autóbusszal, behajtási engedélyt és a magyar nyelvű idegenvezetést.

További információk letölthetők INNEN!

Velencei karnevál

velence

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A nagy sikerre való tekintettel az idei tanévben újra ellátogatunk a Velencei Karneválra 2017.február 17-19-én. (3 nap/1 éj, elhelyezés: ***szállodában reggelivel)

Részvételi díj: 27.000,- Ft/fő (tartalmazza az autóbuszos utazás, szállás, reggelis ellátás, és az idegenvezetés költségeit.)

Bővebb információkat ITT olvashat!

 

Határtalanul!

Iskolánk diákjai májusban Szlovákiában jártak és egy hetes programsorozatban vettek részt szlovákiai magyar diákokkal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett Határtalanul pályázatát nyerte meg iskolánk 2016 februárjában. Az online- és szakmai kapcsolat kiépítése témában elnyert pályázat kapcsán 21 diák és 3 pedagógus utazhatott a Felvidékre, Érsekújvárra, és tölthetett el négy napot a városban. A partneriskola, a városban lévő Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia volt. A 45 éves intézmény Érsekújvár egyik leggazdagabb múlttal rendelkező oktatási intézménye, amelynek fő profilja szintén az informatika és az erősáramú elektrotechnika.

Éltető fényjelenlétek – Pályázati beszámoló

Iskolánk a 2015-16-os tanévben egy érdekes tehetséggondozó programot valósított meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével, a Nemzeti Tehetség Program keretében az „Éltető fényjelenlétek” pályázati programunkban 30 szakközépiskolás diák vett részt.

Hat pedagógus és az együttműködő partnereink célul tűzték ki a fiatalok komplex szemléletfejlesztését, olyan kompetenciák kialakítását, amellyel a leendő erősáramú és informatikai szakemberek képesek lesznek szakmai feladataik megoldásakor a sokoldalú információszerzésre, megoldási alternatívák felállítására és a kreatív problémamegoldásra. A diákok segítséget kaptak ahhoz, hogy nyitott, motivált, logikusan gondolkodó, önművelő, együttműködő fiatalokká váljanak.

Kirándulás Szlovákiában

DSC_0036

2016. március 23. napján iskolánk a Rákóczi Szövetség támogatásával egy busznyi diákkal ellátogathatott a szlovákiai Diószegre, ahol a Magán Szakközépiskola tanárai és tanulói nagy szeretettel fogadtak bennünket.

Helyi kísérőink vezetése mellett a délután folyamán megcsodálhattuk az ország fővárosának, Pozsonynak a történelmi nevezetességeit is.

Köszönjük a lehetőséget!

Magyarország, szeretlek!

moszeretlek2

Szeretjük Magyarországot, és ennek sikerült hangot is adnunk. A szó jó értelmében adtunk hangot, mivel részt vehettünk – s ha már részt vettünk, azt igen lelkesen tettük – a Magyar Televízióban a Magyarország szeretlek! című vetélkedő forgatásán, 2015. május 13-án, szerdán délután. A forgatáson iskolánk mintegy 80 képviselője a piros és a zöld csapatnak szurkolt, ki-ki kedve szerint Jakupcsek Gabriella vagy Csiszár Jenő csapatát erősítette. A lelkesedés nem volt hiábavaló, a két csapat neves tagjai örömmel fogadták a bátorítást. A piros csapatban Berecz István néptáncos (a Fölszállott a páva nyertese), Fábián Juli énekes és Csere László színművész, a zöld csapatban pedig Kopek Janka színésznő, Makranczi Zalán színész és Kökény Bea világbajnok kézilabdázó versenyzett.

Hogy melyik csapat nyert, azt nem áruljuk el, mindössze annyit mondunk, hogy igen érdekes és meglepő fordulatokban gazdag vetélkedőben lehet része majd mindenkinek, aki nézi az adást május 24-én, pünkösdvasárnap 19.35-től a Duna Televízióban. Ha pedig mosolygós, ismerős arcokat látunk, az ezúttal sem a véletlen műve lesz!

Veszelovszki Balázs

A közös fotót a tévé munkatársai készítették a forgatás után. Köszönet érte!

moszeretlek