Category Archives: Friss

Karácsonyi vásár

karácsonyi vásár

Krakkói utazás

2017.11.17-én éjjel indult iskolánk 68 tanulója és 6 pedagógusa Krakkóba egy nonstop utazás keretében, hogy megismerkedjünk a régió kulturális- és történelmi emlékeivel.

Buszunk gyorsan haladva gyűrte a kilométereket és reggelre megérkeztünk Auschwitzba.
Miután a biztonsági ellenőrzésen átestünk (nagyobb táskával, hátizsákkal nem lehet belépni), magyarul kiválóan tudó lengyel idegenvezetőnk, Eva átvezetett bennünket a hírhedtté vált „Arbeit macht frei” („A munka szabaddá tesz”) feliratú kapu előtt. Auschwitz-I területén 22 vöröstéglás barakk helyezkedik el. Az épületekben ma múzeumok találhatók, ahol egy-egy kiállítás emlékezik meg a különféle nemzetiségű foglyokról (a magyar áldozatoknak emléket állító kiállítás a 18-as épületben 2004-től látogatható). Ezeknek a bejárása és alapos áttekintése akár egy fél napot is igénybe vehet. A területen található múzeumok anyaga jól válogatott, szerkesztett.
Auschwitz után, rövid buszozást követően érkeztünk Birkenauba, melynek bejárata többünk számára ismerős lehetett a „Schindler listája” című világhírű filmből, ahol az előzőleg végigjárt kőépületekkel ellentétben, fabarakkokban „laktak” az oda szállított emberek. Úgy gondolom, a tábormúzeumok végigjárása minden jóérzésű emberben mély nyomot hagy. Miután Birkenauban idegenvezetőnk elbúcsúzott tőlünk, kis várakozás után tovább indultunk Krakkó irányába.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Tehetségnap 2017

 
 

“KAPCSOLATOK” szavalóverseny döntő

A november 17.-én megrendezésre került pesterzsébeti szavalóversenyen három diákunk vett részt, méltóképpen képviselve iskolánkat. A mezőny erős volt, a fiúk kitettek magukért, ügyesek és felkészültek voltak, így dicséret jár mindannyiuknak! Külön kiemeljük Walter Botondot, 9. E osztályos tanulót, aki versével harmadik helyezést ért el!

Image-1Image

 

 

 

 

Gratulálunk!

Ebéd befizetés

Tisztelt Szülők!

A menza befizetése december hónapra (15 nap) az alábbi időpontban lehetséges a Gazdasági Irodában.

  • november 21-24. 7:00-14:00 óráig

Teljes áron 5260,-
Kedvezményesen 2630,-

Gazdasági Iroda

Erdei mikulás

A BUDAPESTI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG ÉS A BUDAPESTI TERMÉSZETBARÁT SPORTSZÖVETSÉG
rendezésében az

ERDEI MIKULÁS

szeretettel várja az általános és középiskolás diákokat és kísérőiket 2017. december 3-án, vasárnap 11-12 óra között, a XVIII. kerületben a Péterhalmi erdőben

Indítás: 10.00-10.30 óráig a Sas utca végében lévő játszótérről.

Megközelítése: a Kőbánya-Kispestről 10 percenként induló 182-es autóbusszal a Sas utcáig

Táv: 2,5 km

http://www.verebelyszki.hu/wp-content/uploads/2017/11/Mikulástúra-2017..pdf

Villamosipar és elektronika ágazati nyílt nap (2017. november 9.)

A nyílt napra két turnusban érkező látogatóknak a 29-es teremben Tagyi Gábor tagintézmény-vezető helyettes (műszaki) tartott egy általános tájékoztatót, majd ezek után több csoportban körbekísértük őket a szaktantermeink egy részén. Az újítás az volt, hogy a termekbe egy egy partner cég is betelepült, bemutatva azt, hogy a nálunk tanuló és reménység szerint villamosipari végzettséget szerző diákoknak milyen elhelyezkedési, ösztöndíj és továbbtanulási lehetőségei vannak. Minden cég 10-15 percet kapott tevékenységének és a szakmák bemutatására. A 14E osztály diákjai segítették a termekben a vállalatok képviselőit házigazdaként, igen érett módon. A látogatók fogadása és regisztrációja a bejáratnál a 11E osztály pár diákjának volt a feladata.

A következő cégek jelentek meg nálunk: MAVIR, MÁV, Elektroprofi, VIV Zrt, Omexom, Elmű.

Arany János-szavalóverseny budapesti döntő

Juhász András 10.b osztályos tanuló képviselte iskolánkat és a Centrumot az Arany János-szavalóverseny budapesti döntőjén október 27.-én a budai Szt. Imre Ciszterci Gimnáziumban.

A területi döntőt a Magyartanárok Országos Szövetsége, az OSZK és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezte karöltve. A zsűri elnöke : Endrődy Krisztián a Centrál Színház színésze volt.

A 34 középiskolás (zömmel gimnazista) indulóból 10 fő került az országos döntőbe.
A mezőny igen erős és színvonalas volt, Andris mindkét versét (kötelező Mindvégig – szabadon választott Válasz Petőfinek) hibátlanul szavalta el, felkészülten versenyzett, ennek ellenére nem került a fináléba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAversenyfelhívásOLYMPUS DIGITAL CAMERAciszterci80443

 

Tájékoztatás az utazási kedvezmény igénybevételéhez használható okmányokról és dokumentumokról

Utazási kedvezmény igénybevételére használható okmányok és dokumentumok a 2017/2018. tanévben: Tájékoztató megtekintése >

Karácsonyi vásár felhívás

karacsonyi_vasar