Pályaválasztás | BMSZC Verebély László Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Category Archives: Pályaválasztás

Felvételi jegyzék 2018.

Tisztelt Szülők és felvételiző Tanulók!

Iskolánk végleges felvételi jegyzéke elérhetővé vált, és az alábbi hivatkozáson keresztül megtekinthetik a felvételi eljárás eredményét.

A tanuló oktatási azonosítójának és születési dátumának megadását követően tájékozódhatnak a felvételi döntésről és elolvashatnak néhány hasznos információt.  A honlapon olvasható adatok tájékoztató jellegűek, a döntésről hivatalos levélben értesítjük Önöket.

Tovább a  felvételi jegyzékhez –>

Igazgatóság

 

Verebély a TV13 Magazinban

2018.03.19.-én iskolánk a TV13 Magazinban szerepelt:

Az eredeti felvétel megtekinthető: Katt

Ideiglenes felvételi rangsor

Kedves Szülők/Tanulók!

Az ideiglenes felvételi jegyzék megtekinthető már elérhető itt, illetve iskolánk faliújságján.

Jelentkezés módosítására (felállított sorrend, új – iskolánk által javasolt – tagozat felvételére) az általános iskolában van lehetőség 2018. március 21-én és 22-én!

Tájékoztatásul a 2018/2019-es tanévben induló osztályaink és a keretszámok:

0151 Erősáramú elektrotechnikus: 1 osztály (32 fő)
0152 Szoftverfejlesztő: 2 osztály (64 fő)
0153 Közszolgálati ügyintéző: 2 osztály (64 fő)
0154 Villanyszerelő: 1 osztály (28 fő)
0155 Számítógép-szerelő, karbantartó: 1 osztály (28 fő)

Szakmák éjszakája 2018.

Idén is csatlakozunk a „Szakmák Éjszakája 2018” rendezvénysorozathoz, melynek időpontja: 2018 április 13. (péntek) 18:00-22:00

Programjainkra várjuk a szakképzés iránt érdeklődő általános iskolás tanulókat és szüleiket, a gimnáziumi tanulókat és felnőtteket.

Részleteket itt olvashat! (PDF)

Szóbeli felvételi elbeszélgetések

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!

A szóbeli felvételi elbeszélgetésre való online jelentkezés lezárult, a továbbiakban erre nincs lehetőség. Akik nem regisztráltak maguknak időpontot, levélben kapják meg az értesítést a felvételi időpontjával kapcsolatosan, de ezen a linken (PDF) is elérhető a lista az időpontokról. (a lista folyamatosan frissül)

Amennyiben időpont problémájuk van, lehetőség szerint kérjük ne telefonon, hanem e-mail-ben jelezzék az iskola ( kukac ) verebelyszki.hu címen.

Kérjük, hogy a felvételi elbeszélgetésre a tanulók hozzák magukkal

  • magyar nyelvtan és irodalom, valamint matematika füzetüket
  • az általános iskolai ellenőrző füzetüket
  • elismeréseket, okleveleiket, melyeket kiemelkedő tevékenységeikért kaptak

Mire számíthatnak a szakgimnáziumi tanulók az elbeszélgetésen?
Egy-egy rövid kérdésre kell válaszolniuk magyarból, illetve matematikából. Nem kell tőle megijedni és nem kell rá külön készülni. Igyekszünk átlendíteni a tanulókat a nehézségeken.

Mire számíthatnak a szakközépiskolai tanulók az elbeszélgetésen?
A tanuló érdeklődési köreiről, sport- és szabadidős tevékenységeiről beszélgetünk.

A beszélgetésen igény szerint a szülő is részt vehet.

Rendészeti képzésre jelentkezők a szóbelin kapnak egy egészségügyi felmérést célzó adatlapot, amit a helyszínen vagy aznap otthon tölthetnek ki. Ezen adatlapokat a szóbelit követő 1-2 napon belül kell visszajuttatni iskolánkba.

VIA 2017

Kedves 7. és 8. osztályos diákok!

Idén is megrendezzük VIA elnevezésű versenyünket, melyben összemérhetitek tudásotokat kortársaitokkal. A versenyfelhívást és az első forduló feladatát letölthetitek, a nevezési határidőt meghosszabbítottuk 2018. január 5-ig.

Informatikai munkaközösség

Villamosipar és elektronika ágazati nyílt nap (2017. november 9.)

A nyílt napra két turnusban érkező látogatóknak a 29-es teremben Tagyi Gábor tagintézmény-vezető helyettes (műszaki) tartott egy általános tájékoztatót, majd ezek után több csoportban körbekísértük őket a szaktantermeink egy részén. Az újítás az volt, hogy a termekbe egy egy partner cég is betelepült, bemutatva azt, hogy a nálunk tanuló és reménység szerint villamosipari végzettséget szerző diákoknak milyen elhelyezkedési, ösztöndíj és továbbtanulási lehetőségei vannak. Minden cég 10-15 percet kapott tevékenységének és a szakmák bemutatására. A 14E osztály diákjai segítették a termekben a vállalatok képviselőit házigazdaként, igen érett módon. A látogatók fogadása és regisztrációja a bejáratnál a 11E osztály pár diákjának volt a feladata.

A következő cégek jelentek meg nálunk: MAVIR, MÁV, Elektroprofi, VIV Zrt, Omexom, Elmű.

Pályaválasztási és Továbbtanulási Börze CSILI

Kedden délelőtt a pesterzsébeti Csili Művelődési Házban vettünk részt iskolánk képviseletében a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat és a dél-pesti KLIK által szervezett Pályaválasztási és Továbbtanulási börzén.

Mintegy 40 fővárosi szakgimnázium és szakközépiskola állított standot a CSILI Művelődési Ház nagytermében, ahová reggel 8 órától folyamatosan szállították szervezett keret között osztályfőnökeikkel a kerületi és társkerületi általános iskolák végzős, nyolcadikos tanulóit!
Közel 100 diákot,szülőt,pedagógust szólítottunk meg személyesen és ajánlottuk iskolánkat a továbbtanuláshoz!

A program célja, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a továbbtanulási döntés előtt álló dél-pesti és az azt körülvevő agglomerációs térség tanulói, családok, illetve a pályaválasztási tanácsadást végző pedagógusok a középfokú oktatási intézményekkel, így segítve őket a legmegfelelőbb tanulási forma kiválasztásában.

A börzén iskolánk irányában kiemelkedő érdeklődés nyilvánult meg, sorrendben a rendészeti, informatikai és elektrotechnikai szakirány tekintetében.
A reklámanyagok, ajándékok, az információs leporelló, a kiállított tablók és a kivetítőn látható pergő információk, fotók elérték céljukat, igényesek, precízek, informatívak, érdeklődést felkeltők voltak.

A segítő 12.f-es diákok kapcsolatot teremtettek a nyolcadikos tanulókkal, irányították, informálták őket az iskola képzési irányairól, a mindennapi diákéletről, kedvet csináltak, ötleteket adtak az iskolaválasztást megkönnyítendő.

A kiállítók középiskolák tanárai között pedig informális-szakmai beszélgetések során a hasonló intézmények hétköznapjairól, gondjairól is kaphattunk némi betekintést!

Ezek a rendezvények több szempontból is hasznosak tehát, nem kizárólagosan az iskola népszerűsítését és reklámozását tekintve (piackutatás), hanem a kitekintés, összehasonlítás, nyitás és ötletszerzés valamint módszertani tapasztalat szerzés szempontjából is.

Ifj. Szabó László

image1 image3

Központi írásbeli vizsga tájékoztató

Kedves Szülők/8. osztályos Tanulók!

A központi írásbeli vizsga jelentkezési lapja letölthető az oktatas.hu weboldalról.

Jelentkezés:

A központi írásbeli felvételi vizsgára 2017.12.08-ig lehet jelentkezni. A kitöltött jelentkezési lapot személyesen, illetve postán – iskolánk címére – is beküldhetik. Kérjük, hogy a jelentkezési lap mellé a tanuló arcképes igazolványának másolatát (személyi igazolvány, diákigazolvány vagy útlevél) csatolni szíveskedjenek.

Az SNI tanuló a központi írásbeli vizsga során a szakértői véleményben foglaltak alapján időhosszabbításra, segédeszköz használatára és a vizsga meghatározott részeinek (pl. helyesírás) értékelése alóli felmentésére lehet jogosult.

A kedvezmény igénybevételére vonatkozó szülői kérelmet és szakértői véleményt a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezéskor a jelentkezési lappal együtt kell benyújtani.

Írásbeli:

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2018. január 20. (szombat) 10 óra

Az írásbeli vizsga ütemezése:

9.30 : ÉRKEZÉS AZ ISKOLÁBA!

9.30 – 10.00 : A tanulók személyi azonosságának ellenőrzése (személyi igazolvány vagy diákigazolvány alapján), tájékoztató az írásbeli vizsga szabályairól.

10.00 – 10.45 : A magyar nyelvi feladatlap kitöltése.

10.45 – 11.00 : Szünet.

11.00 – 11.45 : A matematika feladatlap kitöltése.

Az írásbeli vizsga során a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.

A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.

Nyitott kapuk 2017

Tisztelt érdeklődő Szülők, nyolcadikos Diákok!

Azért, hogy felelősségteljesen dönthessenek gyermekük sorsáról, jövőjéről, idén is NYITOTT KAPU-kat tartunk, ahol testközelből ismerkedhetnek szülők, diákok egyaránt iskolánkkal.

Tekintettel arra, hogy ezeken a napokon igen zsúfolttá válik iskolánk, a délelőtti programon
turnusokban tudjuk megmutatni magunkat. Az I. turnus mindig 8 órakor, a II. turnus mindig 10 órakor kezdődik.
Kérjük, hogy ezekhez a kezdési időpontokhoz igazítsák érkezésüket a felesleges várakozás elkerülése érdekében.

Az alábbi napokon várjuk Önöket: