Euroskills 2018 selejtező

Február 20.án, kedden a 14E osztály (erősáramú elektrotechnikus) 5 tanulója részt vett Debrecenben az Euroskills 2018 nemzetközi verseny magyarországi selejtezőjén. Diákjaink a villamos szerelés kategóriában a 20 indulóból a következő helyezéseket érték el:

Takács Attila 7.
Somodi Gergő 10.
Farkas Zsolt 11.
Csépányi Arnold 13.
Szentkirály Benjámin 14.

Így diákjaink nem jutottak tovább.

A verseny két részből állt. Az első részben -mivel nemzetközi versenyről van szó- angol nyelvű írásbeli és villamos szakrajzi feladatokat kellett megoldani. A második részben egy villamos installációt kellett elkészíteni és beüzemelni. A villamos kivitelezés értékelésnél a méretek betartása, és a szerelés esztétikája döntő fontosságú volt.

A verseny hirtelen jött, (egyelőre itt nem vagyunk közel a tűzhöz…) diákjaink célirányos készülés nélkül neveztek és indultak a versenyen. Tulajdonképen teszteltük a számunkra új versenyt. A fiúk már hétfőn tanítás után leutaztak, mivel a verseny ma reggel 7.30-kor kezdődött és csak délután 17 óra után ért véget. Most kísérő tanár sem ment velük, teljesen egyedül oldottak meg minden feladatot a jegyvásárlástól a versenyzésig. A diákok holnapra “szabad napot” kaptak, mivel a mai fárasztó napjuk után késő este érnek haza.

A mellékelt képen Takács Attila látható munka közben.

euroskills_takacs_attila