Operakaland színházlátogatás

Szeptember 27.-én a 10.B és a 10.E osztályok osztályfőnököstül az Operakaland program keretében az Erkel Színházban jártak. A Figaro házassága című darabot tekintették meg. Az operát narrátor magyarázta, folyamatos reflexióival segítette a tanulók aktív befogadását. Modern performanszokkal, fény-, hang effektusokkal, esetenként színpadi jelenléttel is motiválták az összesen mintegy 1860 diákot!

A 2017-18-as évadban Mozart Figaro házassága című operájának „gördülős” változata indul útnak Hábetler András operaénekes és rendező tálalásában, aki így nyilatkozik a darabról:

„Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalben Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában Mozart és Lorenzo da Ponte (és Verdi+Boito, és Strauss+Hoffmanstahl – a szerk.). A tökéletes szerzőpáros. Kettejük találkozásának eredménye a zseniális Figaro. Ennek szereplői nem legyőzhetetlen hősök vagy félistenek, hanem a gróf, a grófné, a szobalány, az inas, a kertész… Katartikus élmény, ha egy műalkotásban magunkra ismerünk – a produkció megmutatja, hogy ez operaszínpadon is lehetséges.”

Az előadás érdekessége, hogy a mába transzportált vígoperát Köteles Géza modern hangszerelésében egy 12 személyes, különleges összeállítású zenekar is kíséri.

figaro-20-a-magyar-allami-operahaz-vendegjateka-original-72120