Ebben a hónapban: március 2019

Nappalis órarend – áprilistól

Kedves Diákok!

Az új órarend elérhető: ide kattintva.

Internet Fiesta 2019

Ki írta a mellékelt költeményt?

internet fiesta 2019 reszletreszletreszlet2

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Tehetséggondozó tevékenységünk elismeréséül újra AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT lettünk. Ezt a címet szimbolizáló tábla és oklevél ünnepélyes átadására 2019. március 23-án került sor a Kárpát-medencei Tehetségnapon.

okleveltehetsegpont

Osonó Színházműhely

Március 11-én – a Verebély Tehetségpont meghívására – iskolánkban vendégszerepelt az Osonó Színházműhely. A 12. évfolyamos diákjainknak nagy élményt szereztek „Ahogy a víz tükrözi az arcot” című előadásuk szuggesztív bemutatásával. Erdélyi magyar barátaink produkciója, majd az azt követő beszélgetés arra ösztönzött bennünket, hogy újra átgondoljuk a serdülő fiatalokat érintő problémaszituációkat.
„Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret ad a fiatal alkotók kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl, társulatunk párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban.”
Ha többet szeretnél tudni a társulatról:
https://www.osono.ro

Köszönjük Fazekas Mihály rendezőnek az önismeretre sarkalló témafeldolgozását, Pászka Gáspár Csongornak a szervező tevékenységét és minden közreműködő művésznek a színvonalas, lelkünket megérintő „játékát”.

DIÁKJAINK VÉLEMÉNYE:
„Számomra ez a mű rendkívül érdekes volt és kreatív, mivel a mostani magyar diákok/gyerekek életének számos negatív tapasztalatát mutatja be. Egy folyamatosságot vélünk felfedezni, ami születéstől egészen középiskolai tanulmányokig tart. Mindegyik korszaknak az adott legfőbb problémáiba nyerünk betekintést. Valamilyen szinten elvont, de éppen ezért a fiatal közönség nagyon jól be tudja fogadni és megérteni, azonosulni a szereplőkkel.”
„Jó érzés tudni, hogy ezekkel a problémákkal, gondolatokkal nem vagyok egyedül.”
„A darab olyan eseményeket mutat be, amiket a mindennapok során élünk át, és a felmerülő gondolatokat nem merjünk kimondani, illetve nem merünk segítséget kérni. Engem személy szerint a gyermek és az anya képzeletbeli párbeszéde fogott meg, melyben sajnos, van személyes érintettségem. A szomorú jelenetek mellett vidám perceket is átélhettünk az előadás megtekintésekor. Voltak olyan pillanatok is, amikor úgy szórakoztattak bennünket, mint a bohócok a cirkuszi porondon. A mondanivaló számomra az volt, hogy soha nem késő változtatni, bármilyen hatalmas problémáról van is szó.
„Nagyon tetszett a darab. Szinte velünk egykorú fiatal színészek játszották. El sem tudtam volna képzelni, hogy létezik olyan átélés, amely valódi könnyek megjelenéséhez vezet.”
„A színdarab kissé absztrakt módon meséli el az egyes részek cselekményeit, de igaz történeteken alapszik. A mai fiatalság problémáit mutatja be, és az idősebb korosztállyal (szülőkkel, tanárokkal) kialakuló konfliktusainkról is szól. Nekem kifejezetten tetszett az előadás, mert ezek a szituációk velünk is megtörténhetnek, vagy meg is történtek. Mindkét esetben elgondolkodtatóak.”

 

DSC_0267(1) DSC_0277(1) DSC_0287(1) DSC_0322(1) DSC_0372(1) DSC_0397(1) DSC_0402(1) DSC_0424(1)

Új estis órarend

Kedves Esti Iskolások!

Az új órarend elérhető ide kattintva.

A következő hét órarendje

Kedves Diákok!

Az új órarend elérhető: ide kattintva.

Könyvtári hírlevél – Március

Kedves Érdeklődők!

Elérhető a könyvtári hírlevél márciusi száma.

Versenyeredmények

Az elmúlt időszakban az alábbi versenyeken vettünk részt:

Balogh Tamás Fedettpályás atlétikai verseny (2019. 03. 06. szerda)
Csapat: 13. hely (22 csapatból)

Torna Országos Elődöntő Diákolimpia (2019. 03. 10. vasárnap)
Csapat: 9. hely (16 csapatból)

csapat tagjai:
Balázsovics Csaba András 10. E
Katona Tamás Zsolt 10. P
Heier Roland 14. Sz
Szabolcsi Dániel 10. B
Varga Ákos Gergő 9. A
Seffer Tamás Kristóf 9. R

Az országos döntőbe az első 12 csapat került, így mi is ott leszünk.

Gratulálunk!

 

20190310_140645 2019 OE

B-heti órarend

Kedves Diákok!

Az új órarend elérhető: ide kattintva.

Új estis órarend

Kedves Esti Iskolások!

Az új órarend elérhető ide kattintva.