Ezen a napon: 2018-05-22

Sikeres vizsga az esti képzésen

A mai napon új szoftverfejlesztőket köszönthettünk, hiszen az esti képzésben résztvevő hallgatóink sikeres vizsgát tettek.
Két kemény, munka mellett elvégzett tanév után három vizsganapon vagyunk túl, GRATULÁLUNK a szép eredményhez!
New Image

Operakaland

Május 11.-én, pénteken a 10.E és a 11.R osztályok osztályfőnök kíséretében, és az osztálykirándulásokról itthon maradókból összesen 65 fővel vettünk részt az OperaKaland II. részén az Erkel Színházban. A Total Dance – Balettkaland előadást néztük végig, mely általános tetszést aratott a diákjaink, tanáraink körében.

Egy fal, 3 női és 6 férfi táncos, és Ravel Bolerója. Ez az alapja Johan Inger svéd koreográfus egyfelvonásos balettjének, a Walking Madnek, amelyet eredetileg a Holland Táncszínház társulata számára készített 2001-ben. Az egyre fokozódó, feszültebbé váló zenére a minimalista tér újabb és újabb formákat ölt, s benne újabbnál újabb alakok jelennek meg, egyre őrültebb helyzetekben.
Jiří Kylián cseh koreográfus Mozart halálának 200. évfordulóján egy különleges balettel tisztelgett a nagy komponista előtt. Hat nő, hat férfi és hat kard szerepel a Petite mort című, különleges hangulatú alkotásban, melyben kellékként fekete, barokk stílusú ruhák, bizarr krinolinok is megjelennek. A darab képi szimbolikája egy olyan világot mutat be, ahol az agresszió, a szexualitás, a csönd, a muzsika, a sebezhetőség, az egymásra utaltság és az örök emberi szépség együtt létezik sajátos költőiségben.
„…úgy döntöttem, hogy nem alkothatok szimplán egy, a zeneszerző humorérzékét és zenei zsenijét tükröző táncsorozatot. Ehelyett hat, látszólag zavarosnak tűnő képet koreografáltam…” – írta Jiří Kylián a Hat táncról, melyben a mozarti játékosságot és az abszurd valóságot ültette át a mozdulatok nyelvére.

A 2018/19-es tanévben ismét szeretnénk csatlakozni az Operaház zenepedagógiai kalandjaihoz emelt létszámban, hogy még több osztállyal is részt vehessünk az aktuális darabokon. A következő eak-ra a bejelentkezéseket az osztályfőnököktől már szeptembertől fogadom.

ifj. Szabó László – programkoordinátor

pastedImage(1) pastedImage pastedImage2