Ebben a hónapban: április 2018

2018. április 26-án tehetségnap, Fenntarthatósági Témahét

A BMSZC Verebély László Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. április 26-án tehetségnapot szervez a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan.

PROGRAMKÍNÁLATUNK:

Az iskolában szakmai tematikus előadásokat és bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők 10.15 – 12.30 között.

 • Inverterek (miért van rájuk szükség, mire valók) címmel tartanak előadást a  Wagner Solar Hungária Kft közreműködésével a 10. évfolyamos elektrotechnikus diákjaink (Felkészítő tanár: dr. Magyar László).
 • Végzős elektrotechnikus diákjaink: Farkas Zsolt, Csépányi Arnold, valamint Szentkirály Benjámin (14.E) beszámolót tartanak a szakmai versenyek tartalmáról, azok energiahatékonysági szemléletéről és az iskola versenyeken szerzett tapasztalataikról. (Felkészítő tanár: Malmos Attila).
 • Egyszerű feszültségmérő kialakítása arduinóval, méréshatár bővítés, illetve egyszerű vezérlés érzékelőkkel kerül bemutatásra Arduino eszköz környezetben Czinkota Dávid, Pótári Béla és Pótári Péter (9.E) tanulók előadásában (Felkészítő tanár: Steyer Zalán).
 • Épületvillamossági relék témakörében tart bemutatót a FINDER cég, ezáltal segítve energiatakarékos villamos rendszerének szemléleti formálását villanyszerelő és elektrotechnikus diákjainknál.
 • Korszerű fényforrások életciklusa címmel tart előadást Stverteczky András az Elektro-Coord világítási hulladékkezelő kft. pénzügyi vezetője.
 • Elektrosztatikai kísérleteket mutatnak be 9. évfolyamos elektrotechnikus tanulóink: Bányik Erik, Kocsis Gergely és Walter Botond (9.E). (felkészítő tanár: Malmos Attila).
 • Genius Logicus Európai Uniós logikai verseny (felkészítő tanár: Bodó Beatrix, magyarországi koordinátor).
 • Természettudományos tehetségműhelyünk környezettudatos kiselőadásokkal mutatja be a fenntartható fejlődés ember-természet kölcsönhatásának kérdéseit: Szágos Dávid 12.A – Globális környezeti problémák, Drinka Zsanett 10.R – Vízszennyezés, Fekete Krisztina 11.R – Hulladékválság. (Felkészítő tanáruk: Szakolczai Ildikó).
 • A biodiverzitás megőrzése érdekében hangsúlyt fektetünk a természetvédelem feladatainak megismerésére. A namíbiai oroszlánokról készült dokumentumfilm megtekintése után Gulyás József operatőrrel beszélgethetünk.
 • Iskolánk tornász csapata tart bemutatót szintén az egészségtudatos életszemlélet szellemiségében (Felkészítő tanáruk: Póser Antal).
 • A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai a teljes rendezvény alatt információs pultot működtetnek a védőoltások fontosságáról.

Külső helyszínekre szervezünk látogatásokat: az Elektrotechnikai Múzeumba, a Magyar Öntödei Múzeumba és az Újpesti Erőműbe.

Ha felkeltettük az érdeklődését, akkor szeretettel várjuk a Budapest XIII. kerület Üteg utca 15. szám alatt. A regisztrációkat fogadja: Szakolczai Ildikó a szakolczaii@verebelyszki.hu címen, április 25-ig.

zoldlogo

Tankönyvrendelés 9. évfolyamosok számára (2018/2019-es tanév)

Tisztelt Szülők/9.-es Tanulók!

A 2018/2019-es tanévben is a 9. évfolyamos tanulók a tankönyveket ingyenesen kapják, kivéve a munkafüzeteket, melyeket minden tanulónak meg kell vásárolnia.

Fontos tudniuk, hogy tanév végén az ingyenesen átvett tankönyveket le kell adni az iskola könyvtárába!

Azok a tanulók, akik az ingyenesség ellenére szeretnék a tankönyveket megvásárolni, a weboldalunkról letölthetik (szakgimnáziumi, szakközépiskolai) a tankönyvrendelési jegyzéket, és igényüket beiratkozáskor jelezhetik a kitöltött nyomtatvány leadásával.

A felvételi értesítő levelünk mellékleteként csatoltuk egy tankönyvtámogatási nyomtatványt, melyet az ingyenesség ellenére, minden jogosult tanulótól kérünk 2018. május 11-ig visszajuttatni, csatolva a jogosultságot igazoló dokumentumokat. (A jogosultakról akkor is kérjük a tankönyvtámogatási nyomtatvány kitöltését és visszajuttatását, amennyiben a tankönyveket meg kívánják vásárolni!)

A tankönyvek átvételéről, megvásárlásáról a nyár folyamán még tájékoztatjuk Önöket.

TÁJÉKOZTATÓ MELLÉK-SZAKKÉPESTÉS MEGSZERZÉSÉRŐL A 10. ÉVFOLYAMON TANULÓ DIÁKOK SZÜLEI RÉSZÉRE

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekük iskolánkba történő jelentkezése óta változtak a törvényi szabályok. Két évvel ezelőtt abban a tudatban jelentkeztek, hogy a gyermek két szakképesítést szerez a tanulmányok végére: egy fő szakképesítést és egy mellék-szakképesítést. Jelenleg azonban nem kötelező a mellék-szakképesítés megszerzése, az mindössze választható.

Tehát a tanulók választhatnak, hogy az alább megnevezett mellék-szakképesítést kívánják-e megszerezni, vagy pedig abban az időkeretben egyéb, szakmai jellegű foglalkozáson szeretnének részt venni, az alábbiak szerint.

 

Képzés megnevezése Megszerezhető mellék-szakképesítés Egyéb választható szakmai program
Szoftverfejlesztő Irodai informatikus Játékfejlesztés
Erősáramú elektrotechnikus PLC programozó Elektrotechnikai számítások
Közszolgálati ügyintéző Közszolgálati ügykezelő Rendészeti jogi ismeretek

 

Felhívom figyelmüket, hogy a közszolgálati ügyintéző képzésnél az egyéb program választása a továbbtanulásnál hátrányt jelenthet, mivel ahhoz az érettségi és a mellék-szakképesítés együttes megléte szükséges.

A tanulók választásukat a kiosztott nyilatkozaton tudják majd jelölni, melynek visszaküldési határideje:

 1. április 27., péntek.

A jelzések birtokában hoz döntést az iskola arról, hogy mindenkinek tudja-e biztosítani a választását helyben, vagy csak centrumon belül.

 

Budapest, 2018. április 19.

Polyákné Gajdos Katalin

tagintézmény-vezető

Budapest Film Zrt. Sulimozi filmpedagógiai sorozat II. forduló

05.20-án, pénteken három osztályunkkal (9.R;10.E;12.F) vettünk részt az osztályfőnökeik kíséretében a Budapest Film Zrt. Sulimozi filmpedagógiai sorozat II. fordulóján a Toldy moziban, ahol Gothár-Bereményi: Megáll az idő kultfilmjét vetítették.

A filmről: Budapest, 1956. november 4. Köves István és Bodor László az éjszaka leple alatt, a romos utcán elássák fegyvereiket. Köves vöröskeresztes teherautón elhagyja az országot. Felesége egyedül marad két fiával, Gáborral és Dinivel. A hatvanas évek elején megjelenik náluk a börtönből akkor szabadult Bodor. Ő lesz a család új feje. Gábor az orvosi egyetemre készül, bár tudja, hogy apja miatt nem sok reménye van a felvételre. Dini gimnazista. Szukics Magdába szerelmes, és a negyedikes Pierre-t bámulja. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása. Miután egy botrány miatt Pierre-t kizárják a gimnáziumból, egy lopott autón Dini és Magda is elindul vele Nyugatra…

kritika: http://www.filmtett.ro/cikk/4610/gothar-peter-megall-az-ido-1981

ifj. Szabó László – intézményi koordinátor

084 346 633 634

Felvételi jegyzék 2018.

Tisztelt Szülők és felvételiző Tanulók!

Iskolánk végleges felvételi jegyzéke elérhetővé vált, és az alábbi hivatkozáson keresztül megtekinthetik a felvételi eljárás eredményét.

A tanuló oktatási azonosítójának és születési dátumának megadását követően tájékozódhatnak a felvételi döntésről és elolvashatnak néhány hasznos információt.  A honlapon olvasható adatok tájékoztató jellegűek, a döntésről hivatalos levélben értesítjük Önöket.

Tovább a  felvételi jegyzékhez –>

Igazgatóság

 

Tankönyvrendelés

Tisztelt Szülők/ Tanulók!

A jövőévre vonatkozó tankönyvek megrendelésének határideje 10-14. évfolyamnak: 2018.04.23. (hétfő), szakközépiskolásoknak: 2018.04.25. (szerda)

Az alábbi módon lehetséges a rendelés leadása:

1. az osztályfőnökök által kiosztott tankönyvrendelési lapon (tanuló nevével, osztályával ellátva; szülő/gondviselő által aláírva) az osztályfőnöknek átadva
2. a honlapon található letölthető tankönyvrendelési lapot kinyomtatva és kitöltve (tanuló nevével, osztályával ellátva; szülő/gondviselő által aláírva) az osztályfőnöknek átadva

Amennyiben tankönyv támogatásra jogosult a tanuló a tankönyv támogatáshoz szükséges kérvényt és határozatot szintén hétfőig, szakközépiskolások esetében szerdáig szíveskedjenek leadni! (Amennyiben a határozat nem készül el addig, úgy a kérelem is elég!)
Aki tételes számlát igényel, az a számlázáshoz szükséges adatokat kérjük, hogy olvashatóan a megrendelőlap mellé szíveskedjen csatolni!

Aki nem tart igényt egy tankönyvre sem, az írásban nyilatkozzon erről a tényről!
A fizetés módjáról és időpontjáról a közeljövőben adunk tájékoztatást!

Tankönyvrendelési lapok:

Tankönyvtámogatás:

Szakmák éjszakája

Képek és videók a Szakmák éjszakája rendezvényünkről

Idén is csatlakoztunk a rendezvénysorozathoz, látogatóinknak megismerkedhettek iskolánk 3 ágazati képzésével, és a tanított szakmákhoz kapcsolódó érdekességekkel.

30709431_2003 30688541_20037 20180413_193235 20180413_192230 20180413_192132 20180413_191507

Országos Önvédelmi és Intézkedéstaktikai verseny

2018 április 12-n Halásztelken került megrendezésre az Országos Önvédelmi és Intézkedéstaktikai verseny. Rendészeinknek 6 kategóriában lehetett versenyezni. Minden kategóriában helyezést értünk el, ebből 4 kategóriát megnyertünk, és ebből 1 kategóriában az első három hely a Verebély sulié lett. (lány-lány fegyveres kategória)

Tormási Attilát kiemelnénk, aki 3 kategóriában megnyerte az aranyérmet. (fiú-fiú fegyveres és pusztakezes ill. lány-fiú pusztakezes kategória)

Ezek után természetesen a csapatversenyt is megnyertük, így a vándorkupa 1 évre hozzánk került.

A gyerekek nagy lelkesedéssel, mindent beleadva készültek és szerepeltek a versenyen. Nagy köszönet Nagy Péter mesternek a felkészítésért.

Gratulálunk!

Mesterek viadala

2018. április 13-án iskolánk két csapata részt vett a MAVIR (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.) Mesterek Viadala elnevezésű versenyének döntőjében.

A tíz döntős csapat közül a Farkas Zsolt, Somodi Gergely, Takács Attila 14.E osztályos tanulókból álló csapat első helyezést ért el, míg a Csépányi Arnold, Szentkirály Benjámin 14.E és Medveczky Attila 12.E osztályos tanulókból álló csapatunk különdíjat kapott.

MAVIR6 MAVIR5 MAVIR4 MAVIR3 MAVIR2 MAVIR1

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálunk nekik!

Asztalitenisz döntő

Vasárnap (2018.04.15.) a budapesti csapatbajnokság döntőjében (asztalitenisz sportágban) Kóczián Dávid és Gyöngyösi György a BMSZC Verebély László Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája képviseletében sikeresen szerepelt.

Gratulálunk nekik!

IMG_7019 IMG_6997