SuliMozi

Pénteken, 02.23-án két turnusban vett részt iskolánk öt szakgimnáziumi osztálya (9.e; 10.r; 10.p; 12.e; 12.f) kísérő osztályfőnökeikkel a MŰVÉSZ Moziban a SuliMozi programsorozat 2018/I. fordulóján!

Diákjaink mintegy 120 fővel a programpályázat keretében ingyenesen tekinthették meg a végzősök számára szóbeli irodalmi tétel Örkény – Tóték sikeres filmadaptációját, az Isten hozzád, őrnagy úr c. filmet Latinovits Zoltánnal, Sinkovits Imrével a főszerepben és az Ötödik pecsét kult- és háborús filmet Latinovits Zoltánnal, Őze Lajossal, Márkus Lászlóval a főbb szerepekben.
A színvonalas külsős program kiválóan szolgálta a közismereti tárgyak ( magyar – történelem ) ismeretbővítése mellett az osztálykeretben való művészi élmény befogadását és az érzékenyítést is:)

ifj. Szabó László program koordinátor

„És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak? Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek”

isten_hoztaisten_hozta2latinovits_1976