Póser Antal kitüntetése

Póser Antal nem régen átvehette a Kerezsi Endre-díjat, melyet a 36 éves testnevelés – életre nevelés – küzdelemre nevelés területén végzett rendkívül dinamikus, sokirányú pedagógiai, a középiskolás korosztály sportos életvitelének megőrzéséért folytatott szakmai munkájáért, valamint a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László Szakközépiskolája és Szakiskolája országos hírnevének megteremtése érdekében kifejtett fáradhatatlan tevékenységéért kapott.

050 DSC_0005 DSC_0009 DSC_0019

Gratulálunk!

1981-ben kezdte meg főiskolai tanulmányait testnevelés-földrajz szakon Nyíregyházán, s vele párhuzamosan már általános iskolásoknak tartott atlétikai és kézilabda foglalkozásokat Hajdúnánáson. Majd Orosházára került, ahol a tanítás mellett edzői tevékenységet is folytatott labdajátékokban és sakkban. Innen válogatott labdarúgókat is sikerült kinevelnie.

A diploma megszerzése után a tanítás mellett egyesületi szinten is oktatott, sportolói nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el. Ekkor már felismerte annak jelentőségét is, hogy a fiatalság egészségének, jövőjének érdekében a versenysporton túl a tömegsporttal is törődni kell. Magyar és nemzetközi rendezvények szervezésével, irányításával is megbízták.

Nem volt olyan sportág, ahol Ő ne állt volna a helyzet magaslatán, de szívéhez mindig is a kézilabda állt közelebb. Hajdúnánáson még a pedagógusi pályáját is felfüggesztette azért, hogy az NB II-es női csapatot vezethesse.

1995-ben Budapestre került, ahol tanított, a KISE-nél edzői feladatokat látott el, majd felkérték a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központjába szakreferens munkakör végzésére. Ekkor társszerzője volt a “A Magyar Diáksport Szövetség Országos Központjának Versenykiírása” című könyvnek, valamint több szakmai anyagot is publikált.

Majd visszatért az oktatáshoz és testnevelő tanárként valamint óraadó informatika tanárként is dolgozott. Ez már jól mutatja sokszínűségét. Ugyanis élete során folyamatosan képezte magát szakmájában és sok-sok egyéb területen. Tudásvágya igazi polihisztorrá tette.

Intézményünkben 2013-tól dolgozik. Ekkor fejezte be pedagógus szakvizsgáját is minőség- és folyamatmenedzsment szakirányon, aminek most az intézményi önértékelésnél nagy hasznát vesszük. A Belső Önértékelési Csoport vezetőjeként segített kidolgozni az önértékelési szabályzatot, a hozzá kapcsolódó kérdőíveket, dokumentumokat, melyet az ország számos iskolája, óvodája vett alapul a saját szabályzatához. Jó gyakorlatként a Modern Iskola honlapján is megjelentek a dokumentumok.

Munkaközösség-vezetőként irányítja még a természettudományi (melynek része a testnevelés) munkacsoportot, részt vesz a tehetségműhely munkájában – Ő is hozzájárult ahhoz, hogy iskolánk megkaphatta az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerést.

Testnevelőként kezébe vette az iskolai versenysportot, hétvégéjét, délutánjait feláldozza a tanulók fejlesztése, a versenyeken való megjelenés érdekében, melynek meg is van az eredménye. Hosszú évek óta ismét van tornász csapatunk, és 2015-ben az Ő tanítványa Országos bajnoki címet szerzett, 2016-ban pedig Budapest bajnok lett, valamint az Országos döntőben dobogós. Ez alatt a rövid idő alatt is olyan szintre emelte az iskolai versenysportot, amilyen ezelőtt 15 évvel volt. Már szinte minden versenyen megjelennek diákjaink és egyre jobb eredményeket érnek el.

Mindenre odafigyelő, diákjai életét nyomon követő osztályfőnök is. Sok, nehezebb sorsú fiatalt segített hozzá a továbbhaladáshoz.

Mentorként több kollégának nyújtott szakmai és pedagógiai segítséget a diploma megszerzéséhez. A tantestület közösséggé formálásában is nagy szerepet játszik. Óriási tisztelet övezi diákok és tanártársak részéről is annak ellenére, hogy nem tartozik a harsány kollégák közé. Csendben, nyugodtan teszi a dolgát anélkül, hogy ezt hangoztatná.