Diákunk filmes sikere

lajos

November 27-én, este az Aranytíz Művelődési Központban mutatták be a Lajos király – az ország bukása című filmet egy nagyon szép filmvetítésen, díszbemutatón.

Diákunk, Opauszki Zalán, a 10.B osztály tanulója, kis csapatával, mely korábbi osztálytársakból és jó barátokból tevődött össze, a középkori magyar állam bukásáról készített egy 17 perces játékfilmet, majd egy kb. 5 perces werkfilmet a forgatás pillanatairól.


A film II. Lajost mutatja be, az egyik legfiatalabb uralkodónkat, aki a mohácsi csatában halt meg, és akkor nagyjából a készítő fiúkkal egyidős volt. A zenében, jelmezben, kellékben, forgatási helyszínben is korhű film érdekes szemszögből mutatja be a fiatal, hatalomra került uralkodót, aki bár vannak tanácsadói, próbál saját maga is gondolkodni, és az ideérkező, majd a már itt lévő török erőt valamennyire feltartóztatni.
A filmbemutatón Radó Gyula Balázs Béla-díjas filmrendező, a Kecskeméti Filmstúdió alapítója méltatta munkásságukat. Az alkotás megtekinthető a Youtube-n is: https://www.youtube.com/watch?v=mb8ebZQv1sQ
A filmet Balla Bence írta és rendezte. Zalán a vágást végezte, azt mondhatjuk róla: teljesen profi szinten. Nagyon örülünk a fiúk sikerének és ezúton is gratulálunk nekik, és a készülő folytatáshoz is sok erőt, kitartást, és hasonlóan nagy sikert kívánunk!