Ebben a hónapban: március 2020

Rövidített órák!

Kedves Diákok és Kollégák!

A holnapi (2020.04.01 – szerdán) rövidített órák lesznek, s ez NEM ÁPRILISI TRÉFA!
A pedagógusok számára 14 órától online nevelőtestületi értekezlet lesz – helyszín – Microsoft Teams Mindenki csoport Home Office!

Daróczi József igh.

Digitális oktatás megvalósítása II.

digi1
digi2

Digitális oktatás megvalósítása I.

Tisztelt Szülők!
Kedves Nappalis és Estis Diákok!

 1. A digitális munkarendre átállás érdekében 2020.03.16-17-ig tanításmentes munkanapokat rendelünk el.
 2. A digitális oktatás 03.18-án, szerdán kezdődik. Fontos, hogy ez nem egyenlő a távoktatással, hanem ÓRAREND SZERINTI ON-LINE ÓRATARTÁS valósul meg.
 3. Mit is jelent mindezt?
  1. Érvényben marad az órarend, és a tanulónak minden órán fel kell vennie a kapcsolatot a szaktanárral, a tanár által kiadott feladatot el kell végeznie, a házi feladatot és beadandó egyéni munkákat el kell készítenie, a számonkérésen részt kell vennie.
  2. Ehhez több platform is rendelkezésre áll. Használni fogjuk a Kréta e-ügyintézés szolgáltatását, az Office 365 Teams appot, a Moodle keretrendszert és esetleg a Google Classroom-ot. Szükség van arra, hogy ezek között megosszuk a hozzáféréseket a túlterhelések elkerülése végett. (még így is lehetnek fennakadások, amit csak türelemmel lehet kezelni)
 4. Hogy ezek a rendszerek használhatók legyenek, szükség van alapokra
  1. Mindenkinek szükséges egy eszköz, amellyel a kapcsolattartás megoldható. Ez lehet asztali számítógép, laptop, tablet, okos telefon, s működő internet. Daróczi József ig.h. a Kréta rendszerben elküld egy kérdőívet, hogy felmérjük, ki az, aki a szükséges feltételekkel nem rendelkezik. Kérem, hogy ezt igyekezzenek minél gyorsabban kitölteni. (A kérdőív készen van, 4 kérdés mindössze, csak a Kréta ezen funkciójában van némi fennakadás). Ugyanakkor az osztályfőnöknek is jelezzék, hogy van-e számítógép, van-e laptop, van-e okos telefon, van-e internet!
  2. Minden tanulónak hozzá kell férnie az Office 365-höz. Ez nem szabad, hogy problémát jelentsen, mert minden diáknak van, volt  9.-10. osztályban informatika órája, s ott azzal dolgoztak. Alapértelmezetten az e-mail cím a diák nevéből származtatott: ékezet nélkül a vezetéknév.keresztnév@verebelyszki.hu. Ha valaki nem tud belépni, kérem, hogy a hozzaferes@verebelyszki.hu címre küldjön egy levelet, és amilyen hamar tudunk, megküldjük neki a belépési adatokat.
  3. Belépést követően tud dolgozni az Outlook, a OnDrive, a Teams appokban. A Teams asztali számítógépen, illetve laptopon fennakadás nélkül azonnal használható, míg mobilon telepíteni kell az alkalmazást. Ott az elején türelmesnek kell lenni, kicsit tovább tart a folyamat.
  4. A Moodle és Classroom esetén a szaktanárok fogják jelezni, ha használni szeretnék, és ők fognak majd hozzáférésről tájékoztatást nyújtani.
 5. Hogyan tud majd a diák az órába bekapcsolódni?
  1. Az óra elején belép a Teams-be vagy a Krétába, és üzenetet küld a tanárnak, hogy jelen van, elérhető.
  2. A tanár szintén üzenet formájában tájékoztatja a diákokat, hogy a szükséges tananyagot hol tudják elérni, illetve milyen módszerrel fogják feldolgozni.
   1. Ez lehet önálló munkavégzés magán a tanórán. S az óra alatt folyamatosan van lehetőség, hogy a tanárnak írásban kérdéseket tegyenek fel, ha valamit nem értenek.
   2. Lehet hanghívás kezdeményezésével, amikor is a tanár szóbeli magyarázatot fűz a tananyag feldolgozásához
   3. Lehet videóhívás, amikor is láthatóvá válik a tanári magyarázat (táblakép)
   4. Oktatóvideók közzététele (pl.: youtube csatornával való összekapcsolás)
   5. Online tesztek, kérdőívek kitöltése önállóan ill. tanári segítséggel, stb.
  3. Az online foglalkozáson való részvételnek minősül, amennyiben a tanuló a foglalkozás órarendben meghirdetett időpontjában illetve  a tanítási óra végéig online (chat, videó vagy hanghívás) vagy a tanítási nap végéig offline (email) elektronikus kapcsolatot létesít az oktatóval az óra témájával kapcsolatban vagy legkésőbb a kiadott házi feladat beadási határidejéig a feladatát elvégzi.
 6. Ezen a héten mindenki a korábbi tananyagok ismétlésével, gyakorlásával fog foglalkozni az órákon, mert könnyebb így a rendszer tesztelése, valamint idő kell az új elektronikus tananyagok elkészítéséhez.
 7. A fejlesztő foglalkozások ezen a héten még kidolgozás alatt állnak, ezért azok csak a jövőhéttől indulnak be. Erről az érintettek kapnak majd külön tájékoztatást a kollégáktól.
 8. Ha valamelyik tanulónak hiányos a tankönyv csomagja, szükséges a könyvtárból kölcsönzés, ezt 03.19.-én, csütörtökön 13-15 óra között, míg pénteken 10-12 óra között teheti meg.

Folyamatosan jelentkezünk friss információkkal. Kérem, hogy legyenek türelmesek, igyekszünk a menet közben felmerülő problémákat orvosolni. Tudják, a puding próbája az evés.

Köszönettel
Polyákné Gajdos Katalin

Tájékoztatás rendkívüli helyzet miatt

A rendkívüli helyzetre tekintettel a 2020. március 16-tól az étkezések lemondása külön jelzés nélkül is elfogadásra került.
A befizetett 2020. március havi térítési díjak – a lemondásoknak megfelelően – jóváírásra kerülnek a következő étkezési hónapban, amit jelen pillanatban nem tudjuk megmondani, mikor lesz.
Ha a szülő a jóváírást nem fogadja el, vagy gyermeke az idei tanévben befejezi a tanulmányait az adott köznevelési intézményben (pl. érettségi miatt), kérheti a befizetett összeg visszafizetését olyan formában, ahogyan a befizetést teljesítette (átutalás vagy készpénz). Átutaláshoz a számlaszámot, számlatulajdonos nevét meg kell adnia. A visszafizetésre vonatkozó kérelmet rajtatok keresztül kérjük megküldeni.
A készpénzes visszafizetésre – a járványügyi helyzetre való tekintettel, minimalizálva a személyes kontaktust – várhatóan csak április közepén kerülhet sor.
Jó munkát, nagyon jó egészséget kívánunk mindenkinek.

Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 49-51.

Felvételi jegyzék 2020

Kedves Szülők és Diákok!

Iskolánk felvételi jegyzéke elérhető ide kattintva:

Szülői tájékoztató

89658085_1237148356482470_2687581235785498624_n

Rendkívüli tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Már bizonyára értesültek róla, hogy hétfőtől nem kell a tanulóknak iskolába jönni. Távoktatásban segítjük a felkészülésüket addig, amíg a kormány másként nem dönt.
Kérem, hogy kövessék nyomon az iskola honlapját és hivatalos facebook oldalát, ahol minden változásról tájékoztatást nyújtunk!
Segítsék gyermekeiket, hogy képesek legyenek elsajátítani a tananyagot ebben az új helyzetben.
A folyamatos kapcsolattartáshoz kérem, hogy az osztályfőnöknél legyenek kedvesek frissíteni elérhetőségüket (mail, telefonszám), és használják a KRÉTA rendszert!

Kedves Tanulók!

Hétfőtől nem kell iskolába jönni, de tanulni annál többet! Komoly kihívásnak néztek elébe, akárcsak a tanáraitok!
Meg kell szerveznünk a digitális oktatást, amihez elengedhetetlen egy működő e-mail cím. Szerencsére iskolánk minden tanulójának van az Office 365-höz hozzáférése, ezáltal iskolai e-mail címe is. Kérjük, hogy ezt használjátok, aktiváljátok!
Az oktatás rendszeréről ezen címen fogtok néhány napon belül tájékoztatást kapni, addig is mindenkinek saját felelőssége, hogy a korábbi tananyagokat ismételje, gyakorolja.
Ha az iskolában maradt felszerelésedért, vagy hiányzó tankönyvért szeretnél bejönni, előzetesen egyeztess az osztályfőnökkel illetve a könyvtárossal.
A tanórán kívüli foglalkozások is elmaradnak, így az edzések, hapkido, kressz, kisérettségi, osztályozó vizsga (a két utóbbi online lesz megoldva).
A duális képzésben résztvevők külső szakmai gyakorlata a cégek hatásköre, ők dönthetnek arról, hogy mentesítenek-e benneteket a részvétel alól, vagy sem. Kérem, hogy vegyétek fel az oktatókkal a kapcsolatot, és kérjetek tájékoztatást!

Hangsúlyozom, hogy csak az iskolába járás szünetel, a tanítás és a számonkérés is megy tovább, tehát tanulni kell!

Polyákné Gajdos Katalin
igazgató

Koronavírus információk

A koronavírus terjed és emiatt számos országban, így hazánkban is óvintézkedéseket vezettek be. Figyeljük a koronavirus.gov.hu oldalt, melyet Magyarország Kormánya hozott létre, hogy hiteles és naprakész információkkal szolgáljon a lakosságnak. Kérjük, hogy a hivatalos oldalon olvasottaknak megfelelően járjunk el!

Tegyünk meg mindent, hogy az Iskolában is megakadályozzuk a vírus terjedését.

Figyeljük a hatóságok intézkedéseit, és kéréseiknek megfelelően cselekedjünk!

Az iskolai helyiségeket rendszeresen szellőztessük!

Gyakran mossunk kezet a mosdókban elhelyezett piktogramos tájékoztatót követve és használjuk a kézszárítókat is. Mindannyiunk érdekében kérjük, hogy a folyékony szappanokat senki ne vigye el a mosdókból!

Kérjük, hogy betegen, náthásan, lázasan, influenzásan ne jöjjünk iskolába; menjünk orvoshoz és mindenképp jelezzük az intézmény, az osztályfőnök felé távolmaradásunk okát!

Amennyiben lehetséges, vírusfertőzött országba tervezett külföldi utakat halasszuk el! Ha mégis szükséges az elutazás, jelezzük előre annak kezdetét és végét, és a hazaérkezést követő két hétben ne jöjjünk iskolába. Az iskola igazoltnak tekinti azon diákok hiányzását, akik ezt az eljárásrendet betartják, és hitelesen igazolni tudják a határon túli tartózkodást.

A hatóságok kéréseinek megfelelően az iskolában naponta többször fertőtlenítjük a kilincseket és a mosdóhelyiségeket. Mellőzzünk minden olyan megszokott tevékenységet, mely a vírus terjedését lehetővé teszi (pl: kézfogás; étel, ital egymás közötti megosztása; mindenféle iskolában történő testi érintkezés)

Az iskola vezetősége

Megújuló szakképzés

A szakképzés átalakításával egy olyan új rendszer alakul meg, amely a korábbinál jobban veszi figyelembe a tanulók alapkészségeit és szakmai kulcskompetenciáit, továbbá rugalmasan követi a munkaerőpiaci elvárásokat, emellett átjárhatóságot biztosít az iskolák között. A szakmák és ágazatok, illetve a képzési tartalmak újragondolásával a gyakorlatorientált oktatás segítségével a tanulók piacképes és korszerű tudással lépnek be a munka világába.

A megújult szakképzési struktúra új lehetőséget biztosít a korábbi tanulmányaikban kudarcot megélő fiatalok számára, a Dobbantó Program segítséget nyújt a felzárkózásban, majd a műhelyiskolai képzésbe való továbblépéssel szakmai bizonyítványt szerezhetnek. Az orientációs évfolyam azon útkereső tehetséges tanulókat szólítja meg, akik bizonytalan szakmaválasztással lépnek be a szakképzésbe, ezért a pályaválasztás előtt szeretnék megismerni az ágazatokat és a szakmákat.

A szakképzésben megvalósított változásokról bővebb információkat talál az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján (www.ikk.hu).

További kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk az ugyfelszolgalat@bmszc.hu e-mailcímen.

Várjuk szeretettel, tanuljon nálunk!

Dobbantó_Orientációs_BMSZC Megújuló szakképzés

Vadvilág rendezvény

A tegnapi napon az 5.órától a 10.A osztály részt vett a Fővárosi Állat-és Növénykert által szervezett VADVILÁG NAP rendezvényen!

Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) ezen a napon fogadták el. Ez a világ egyik legnagyobb természetvédelmi megállapodása, amely kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ellenőrizze a veszélyeztetett állat- és növényfajokkal folytatott kereskedelmet, illetve megtiltsa azokét, amelyek már a kipusztulás szélére kerültek.

A programunkban szerepelt: állomáspontos csapatjáték 6 színhellyel (kreatív, kvíz,ügyességi, memória feladatokkal), szakmai előadás a Goodall Intézet munkatársaival, filmvetítés Jane Goodall csimpánzmentő munkásságáról, a 2020-as év emlőse, a vidra bemutatkozott, orrszarvú etetés, és még sok színes esemény. Ezen a külsős helyszínen is önfeledten szórakozva tanultak és komoly ismeretekkel gazdagodtak a diákjaink.

20200303_142558 thumbnail_image1 thumbnail_image2 thumbnail_image3 thumbnail_image4 thumbnail_image5 vadvilag_nap_200224