Ebben a hónapban: február 2019

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny eredmény

Az OSZTV (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) januári írásbeli válogató eredményei alapján a legjobb tíz diák február 23-án szombaton a gyakorlati és szóbeli versenyrész anyagából adott számot tudásáról. Medveczky Attila 14E osztályos (erősáramú elektrotechnikus) tanulónk a szombati megmérettetésen is sikeresen szerepelt és a legjobb négy közé kerülve a döntőbe jutott. Versenyeredményével a technikus képesítő vizsga követelményeit is már teljesítette. Medveczky Attila által elért eredmény számos kolléga közös, évekig tartó munkájának gyümölcse. A döntő a HUNGEXPO-n 2019. március 12-14 között lesz ahol iskolánkat képviseli a Szakma Sztár Fesztiválon.

Szurkoljunk neki közösen!

Medveczky Attila

Nemzetközi Bolyai Matematika Csapatverseny Országos Döntő

Szombaton voltunk a Nemzetközi Bolyai Matematika Csapatverseny Országos Döntőjén, ahol diákjaink bronzérmesek lettek. Magyarországról, Erdélyből és Délvidékről induló összesen 48 szakgimnáziumi csapatból 3.-nak lenni nagyon nagy dolog, bár borzasztóan szerettük volna elhozni idén az aranyérmet!

Mindhárom ágazat és mind a négy végzős osztály képviseltette magát ezen a megmérettetésen.

A csapat tagjai:
Bolvári Attila – 12.E
Jablonszky Krisztián – 12.R
Koleszár Richárd – 12.A (tanára: Zákány Irma Ildikó)
Perjési Dániel – 12.B (tanára: Rónási Katalin)

Gratulálunk!

SuliMozi

Pénteken a 4.órától a 9.a a SuliMozi program keretében a Művész moziban a #sohavégetnemérős c. magyar teenager kultfilmet tekintette meg.

Bécsi Éva (Corn and Soda) kritikája:

Sohavégetnemérős!- és valóban talán tényleg soha véget nem érős örökzöld slágerekké váltak a Wellhello dalai. Nincs olyan korosztály, aki ne tudna legalább egy Wellhello dalszövegből idézni, néhány ominózus sort. Fluor és Diaz, olyannyira felforgatta a magyar popzenei világot, hogy a hazai fiatal filmkészítőink is úgy érezték érdemes meglovagolni a Wellhello hullámot, így elindult egy újabb #elnökiügy, a #sohavégetnemérős nagyjátékfilm forgatása.

A Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta, Tiszeker Dániel pedig rendezte, nagyjátékfilmet 2016- ban mutatták be a magyar mozik. A cselekmény öt városból ragad ki egy-egy fellobbanó nyári szerelmet, melyek ott és akkor nagyon igazinak és #sohavégetnemérősnek tűnnek. De persze ez nem is meglepő, hiszen „akik hasonlítanak egymásra találnak” alapon akár egy félre ment FaceTime hívás, vagy egy viccnek szánt összebilincselés a Balaton parton is elég, hogy megtaláljuk azt az embert akiről lehet néhány hónap múlva azt sem tudjuk majd, hogy “hányadik igazi volt ez”?!

A film tökéletes korképet ad a mai fiatalok ismerkedési szokásairól. Bemutatja hogyan kell vagy nem kell használni a Tindert, azaz korunk egyik legkedveltebb társkereső appját. Megjelenik a végtelenül romantikus fiú, aki sírva olvassa fel saját versét az inkább külsőségeket fontosnak tartó lánynak, valamint az, hogy ha nem figyelünk eléggé, akkor megeshet, hogy végső elkeseredésükben egy bagellel megyünk el randizni. A Wellhello slágerei olyan fesztivál himnuszok, melyek minden szerelmi boldogságban, de bánatában is dúdolhatóak. A #sohavégetnemérős színészei között sok már debütáló magyar fiatalt is felismerhetünk, mint például Sztarenki Dóra, aki a Terápia című HBO sorozat Zsófiját alakítja. A nagyjátékfilmet Pataki Ádám, a már Zsigmond Vilmos díjas operatőr fényképezte.

IndaVideo trailer:
https://port.hu/adatlap/film/tv/sohavegetnemeros-sohavegetnemeros/movie-177660

 

IMG_9920(1) IMG_9924(1)

 

Új estis órarend

Kedves Esti Iskolások!

Az új órarend elérhető ide kattintva.

Verebély László Alapítvány 1%

Kedves Támogatóink!

A 2018-as adózási évre elérhető az új 18EGYSZA nyomtatvány, melynek kitöltésével segíthetik alapítványunkat, a Verebély László Alapítványt.

Köszönjük a támogatást!

Szakmák éjszakája 2019.

Idén is csatlakozunk a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozathoz, melynek keretei között 2019. április 12-én, pénteken bárki betekintést nyerhet iskolánk szakmai programjaiba.

Bemutatott területek az alábbiak:

 • “Késztítsünk platformjátékot!
  Számítógépes játékok fejlesztése Unity keretrendszer használatával”
 • “E-sport a jövő sportja
  Counter Srike, Leauge of Legends és egyéb sport témájú játékok”
 • “Mobil játékfejlesztés Android rendszerre
  Országos 1. helyezett csapatunk bemutatkozása és a fejlesztett játékok bemutatása és kipróbálása”
 • Számítógép és laptop szerelés
 • Hogyan működik egy erőmű? Ismerkedés   az erőművek villamos berendezéseivel, és kipróbálhatód kezelésüket.
 • Arduinoval felépített rendszerek működtetése kipróbálása
 • Rendészeti eszközök

Új estis órarend

Kedves Esti Iskolások!

Az aktualizált órarend elérhető ide kattintva.

Könyvtári hírlevél – Február

Kedves Érdeklődők!

Iskolánk könyvtárának februári hírlevele elérhető ide kattintva.

Erősáramú elektrotechnikus vizsga

Kedves Diákok!

Az erősáramú elektrotechnikus szakmai javítóvizsga írásbelijének időpontja 2019. február 6. 10 óra, megjelenés 30 perccel kezdés előtt, személyi igazolvánnyal.

A gyakorlati vizsga 2019. február 11-én 8 órakor kezdődik, utána szóbeli és bizonyítványosztás.