Ebben a hónapban: január 2018

Szülői értekezlet és SZMK ülés, Február 7.

Tisztelt Szülők!

2018. február 7-én, szerdán, 16 órától SZMK ülést, 17 órától pedig szülői értekezletet tartunk iskolánkban.
Megjelenésükre számítunk!

osztályfőnöki munkaközösség

Felnőttoktatás esti képzés vizsgaidőpontok

Iskolánk felnőttoktatásának esti tagozatán a vizsgaidőpontok az alábbiak:

Erősáramú elektrotechnikus
Gyakorlati: 2018. február 01. 12:15
Írásbeli: 2018. február 07. 10:00
Szóbeli: 2018. február 14. 8:00

Villanyszerelő
Gyakorlati: 2018. február 02. 10:30
Írásbeli: 2018. február 07. 10:00
Szóbeli: 2018. február 09. 10:00

Megjelenés a vizsgarész előtt fél órával!
A gyakorlati vizsgán megjelenés munkaruhában!

Sikeres vizsgázást mindenkinek!

Órarend 2018. Január 29.-től

Hétfőtől új órarend lép érvénybe: Órarend

Partiscum Mobil Planetárium előadás, Január 30. kedd

Január 30.-án, kedden az 5., 6., 7., órában, tehát 3*45 percben összesen 180 diák vehet részt a Partiscum Mobil Planetárium előadásán. Jelentkezni a fizika tanároknál lehet, a belépő 400 forintba kerül diákonként.

Szervezők: Mátrahegyi Tímea, Barkóczi Gergő és Polyákné Gajdos Katalin

Az előadásról:

A Partiscum Csillagászati Egyesület hordozható, 60 fő befogadóképességű digitális planetáriuma bárhol felállítható. Iskolák, művelődési intézmények, rendezvények, városnapok, települési rendezvények egyedi programpontja. Magyarország legnagyobb működő mobilplanetáriuma. Az Univerzum házhoz megy! 150.000 diákhoz már eljutottunk! A csillagos égbolt látványa mindig is lenyűgözte az embereket. De miket is látunk valójában? Mit tudunk ezekről az égitestekről? Hogyan keletkeztek? Milyen messze vannak? Ezekre és még sok más érdekes kérdésre keressük a választ a planetáriumban. Sajnos az iskolában kevés szó esik a minket körülvevő világegyetemről, és a magyarországi planetáriumok a településektől távol vannak. A Partiscum Mobil Planetárium segítségével csillagászati és űrkutatási ismereteket kapnak a látogatóink, betekintve ezáltal az Univerzum lenyűgöző világába. Az előadások egy 8 méter átmérőjű, 5 méter magas, hordozható, felfújható kupolában tekinthetők meg, melynek befogadóképessége 60 fő.

Üzemlátogatás a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft.-nél

2018. január 24-én a 14E osztály (erősáramú elektrotechnikus) tanulói a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft. telephelyén tett üzemlátogatást. A cég telephelyét és az ott folyó munkát Varga Balázs laboratórium vezető és Jáger Viktor vizsgálómérnök mutatta be. Ízelítőt kaptunk a villamos berendezések és készülékek nagyfeszültségű és nagyáramú vizsgálataiból.

Kísérő tanárok: Barkóczi Gergely, Malmos Attila

ismerkedes_a_telephellyelszabadvezeteki_szerelvenyek_zarlati_aramu_vizsgalatanagyfeszultsegu_szigetelo_probatermi_vizsgalataeloadas_a_vizsgalatokrol-4eloadas_a_vizsgalatokrol-3eloadas_a_vizsgalatokrol-2eloadas_a_vizsgalatokrol-14000 kV_feszultsegu lokogenerator

Központi írásbeli eredmények

Kedves Szülők/8. osztályos Tanulók!

A  központi  felvételi  írásbeli  vizsga  kijavított  dolgozatai 2018. január 26-án 8 órától 16 óráig tekinthetők meg iskolában. A dolgozatokról kézzel, digitális úton pl. fényképezőgéppel másolatot készíthetnek.

A hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételt a megtekintést követő első munkanap  végéig  – 2018. január 29-én 16 óráigtehetnek, melyet írásban nyújthatnak be.

Tanulói észrevétel
Tanulói észrevétel fenntartása

Iskolánk a bírálat eredményét határozat formájában, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli Önökkel. Amennyiben iskolánk határozatának kézhezvétele után is fenntartják korábbi észrevételeiket, ezt a határozat kézhezvételét követő egy munkanapon belül kell írásban közölniük iskolánkkal, mely észrevételt már az Oktatási Hivatal fog, az észrevétel benyújtását követő nyolc munkanapon belül elbírálni.

A határidők elmulasztása jogvesztő.

Együtt szaval a Nemzet

Német vers- és prózamondó verseny

A XIII. kerületi Német Önkormányzat az idei tanévben 20. alkalommal rendezte meg a német vers- és prózamondó versenyét a Pannónia Általános Iskolában. Az idén iskolánkat vers mondásból Juhász András képviselte, aki a 4. helyezést érte el. Prózában 1. helyezést ért el Pór István, aki kiemelkedő teljesítményével elvarázsolta a zsűrit! Felkészítő tanáruk Staber Hedvig, szívből gratulálunk a kis csapatnak!

gyoztes_csapatPór IstvánJuhász András

Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar látogatása

2018. január 18-án iskolánkba látogatottak az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar képviselői. A felsőbb éves elektrotechnikus diákok tájékozódhattak a Villamosmérnök képzés belépési feltételeiről, lehetőségeiről és elvárásairól, részletesen informálódhattak az ösztöndíj lehetőségekről, valamint hangulatképet kaptak az Óbudai Egyetem rendezvényeiről.

file file1 file2 file3 file4

Budapesti Diákolimpia eredmények

A Budapesti Diákolimpián tornász csapataink a 2. illetve 3. helyezést érték el.

2. hely “A” Csapat tagjai:

Heier Roland 12. A
Balázs Marcell 12. A
Mazug Martin 11. R
Somodi Gergő 14 E
Varga Ákos 9. B

3. hely “B” csapat tagjai:

Oláh Gábor 9. B
Katona Tamás 9. P
Balázsovics Csaba 9. E
Farkas Zsolt 14. E

20180117_132515[1]20180117_132552[1]

 

 

 

 

Gratulálunk!