Category Archives: Honlaphír

Ideiglenes felvételi rangsor

Kedves Szülők/Tanulók!

Az ideiglenes felvételi jegyzék megtekinthető már elérhető itt, illetve iskolánk faliújságján.

Jelentkezés módosítására (felállított sorrend, új – iskolánk által javasolt – tagozat felvételére) az általános iskolában van lehetőség 2018. március 21-én és 22-én!

Tájékoztatásul a 2018/2019-es tanévben induló osztályaink és a keretszámok:

0151 Erősáramú elektrotechnikus: 1 osztály (32 fő)
0152 Szoftverfejlesztő: 2 osztály (64 fő)
0153 Közszolgálati ügyintéző: 2 osztály (64 fő)
0154 Villanyszerelő: 1 osztály (28 fő)
0155 Számítógép-szerelő, karbantartó: 1 osztály (28 fő)

Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete

2018. március 9. napján iskolánk falai közt üdvözölhettük a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két tagját, dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózót, valamint dr. Faragó Tamás olimpia bajnok vízilabdázót. A legendás olimpikonok érdekfeszítő és humoros előadás keretében hívták fel a fiatalok figyelmét a sport és a testmozgás jelentőségére. A vendégeket Polyákné Gajdos Katalin tagintézmény-vezető, valamint helyettesei, Daróczi József és dr. Korányi Zsanett fogadták, a rendezvény megszervezéséért köszönet illeti Póser Antal tanár urat.

olimp1 olimp2 olimp3 olimp4 olimp5

SuliMozi

Pénteken, 02.23-án két turnusban vett részt iskolánk öt szakgimnáziumi osztálya (9.e; 10.r; 10.p; 12.e; 12.f) kísérő osztályfőnökeikkel a MŰVÉSZ Moziban a SuliMozi programsorozat 2018/I. fordulóján!

Diákjaink mintegy 120 fővel a programpályázat keretében ingyenesen tekinthették meg a végzősök számára szóbeli irodalmi tétel Örkény – Tóték sikeres filmadaptációját, az Isten hozzád, őrnagy úr c. filmet Latinovits Zoltánnal, Sinkovits Imrével a főszerepben és az Ötödik pecsét kult- és háborús filmet Latinovits Zoltánnal, Őze Lajossal, Márkus Lászlóval a főbb szerepekben.
A színvonalas külsős program kiválóan szolgálta a közismereti tárgyak ( magyar – történelem ) ismeretbővítése mellett az osztálykeretben való művészi élmény befogadását és az érzékenyítést is:)

ifj. Szabó László program koordinátor

„És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak? Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek”

isten_hoztaisten_hozta2latinovits_1976

 

 

 

 

Alapítványi Hírek

Tisztelt Támogatóink!

Hálásan köszönjük az elmúlt évben adományozott 1%-ot, melyből 638.979 forint támogatás érkezett.

Alapítványunk alapszabályának megfelelően ezt az összeget a tanulók jutalmazására, versenyeztetésre, táboroztatásra, szociális támogatásokra, kirándulásokra, szakmai programok és anyagok biztosítására fordítottuk.

Kérjük, támogassák továbbra is Alapítványunkat!

2018-ban is várjuk adója 1%-ának felajánlását, melyhez a nyomtatványt ide kattintva is letölthetik.

Köszönettel:

Polyákné Gajdos Katalin
kuratóriumi elnök

Molnár Ferenc : Fekete ég – fehér felhő

A tegnapi nap folyamán a Nemzeti Színházban a 10.A,10.B,10.E osztályos érdeklődő tanulókból verbuvált 40 fős létszámmal Szabina tanárnő és jómagam, Ifj. Szabó László kíséretében vettünk részt a “Nemzeti a diákokért” programsorozat utolsó állomásán! A megtekintett előadás Molnár Ferenc : Fekete ég – fehér felhő.

pastedImage(2)pastedImage(1)feher_felho_plakatpastedImage

 

 

 

 

Az előadásról:

A Liliom, a Játék a kastélyban, A testőr, Az ördög és sok más remekmű világhírű szerzője 1914–15-ben haditudósító volt a galíciai fronton. Élményeiből darabot írt, A fehér felhőt, amelyet 1916-ban mutattak be a Nemzeti Színházban, az egyik főszerepben Bajor Gizivel…

Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat

Iskolánk több képviselőt is delegált a XIII. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat testületébe. A leendő tagok beavatási ünnepségére 2018. február 1-én került sor a József Attila Művelődési Házban. Dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere köszöntötte a fiatalokat, majd oklevél átadásával fogadta be őket az ifjúsági testületbe. Sepsi Róbert Ádám alpolgármester, valamint Buzás Erik és Szőke Sándor képviseli iskolánkat a kerületi GYIÖK-ben a következő két év során.

GYIÖK 20180201_173210

Partiscum Mobil Planetárium előadás, Január 30. kedd

Január 30.-án, kedden az 5., 6., 7., órában, tehát 3*45 percben összesen 180 diák vehet részt a Partiscum Mobil Planetárium előadásán. Jelentkezni a fizika tanároknál lehet, a belépő 400 forintba kerül diákonként.

Szervezők: Mátrahegyi Tímea, Barkóczi Gergő és Polyákné Gajdos Katalin

Az előadásról:

A Partiscum Csillagászati Egyesület hordozható, 60 fő befogadóképességű digitális planetáriuma bárhol felállítható. Iskolák, művelődési intézmények, rendezvények, városnapok, települési rendezvények egyedi programpontja. Magyarország legnagyobb működő mobilplanetáriuma. Az Univerzum házhoz megy! 150.000 diákhoz már eljutottunk! A csillagos égbolt látványa mindig is lenyűgözte az embereket. De miket is látunk valójában? Mit tudunk ezekről az égitestekről? Hogyan keletkeztek? Milyen messze vannak? Ezekre és még sok más érdekes kérdésre keressük a választ a planetáriumban. Sajnos az iskolában kevés szó esik a minket körülvevő világegyetemről, és a magyarországi planetáriumok a településektől távol vannak. A Partiscum Mobil Planetárium segítségével csillagászati és űrkutatási ismereteket kapnak a látogatóink, betekintve ezáltal az Univerzum lenyűgöző világába. Az előadások egy 8 méter átmérőjű, 5 méter magas, hordozható, felfújható kupolában tekinthetők meg, melynek befogadóképessége 60 fő.

Üzemlátogatás a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft.-nél

2018. január 24-én a 14E osztály (erősáramú elektrotechnikus) tanulói a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft. telephelyén tett üzemlátogatást. A cég telephelyét és az ott folyó munkát Varga Balázs laboratórium vezető és Jáger Viktor vizsgálómérnök mutatta be. Ízelítőt kaptunk a villamos berendezések és készülékek nagyfeszültségű és nagyáramú vizsgálataiból.

Kísérő tanárok: Barkóczi Gergely, Malmos Attila

ismerkedes_a_telephellyelszabadvezeteki_szerelvenyek_zarlati_aramu_vizsgalatanagyfeszultsegu_szigetelo_probatermi_vizsgalataeloadas_a_vizsgalatokrol-4eloadas_a_vizsgalatokrol-3eloadas_a_vizsgalatokrol-2eloadas_a_vizsgalatokrol-14000 kV_feszultsegu lokogenerator

Együtt szaval a Nemzet

Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar látogatása

2018. január 18-án iskolánkba látogatottak az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar képviselői. A felsőbb éves elektrotechnikus diákok tájékozódhattak a Villamosmérnök képzés belépési feltételeiről, lehetőségeiről és elvárásairól, részletesen informálódhattak az ösztöndíj lehetőségekről, valamint hangulatképet kaptak az Óbudai Egyetem rendezvényeiről.

file file1 file2 file3 file4